Imagini – document despre evenimentele care au precedat Marea Unire, expuse la Muzeul Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/02/2018

Muzeul Municipal Iași anunță organizarea unei expoziţii care reuneşte o serie de imagini-document, ce amintesc de evenimentele care au precedat Marea Unire.

Expoziția fotodocumentară „Oameni de seamă” surprinde aproape toate fațetele epocii Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria: militară, politică, diplomatică, culturală şi umană. Accentul este pus asupra eroului prins în conflagraţia mondială, a românului care a crezut în idealul reîntregirii neamului: „Pornind de la portretele personalităţilor care au schimbat istoria, ajungând la cele ale omului înarmat cu speranţa triumfului și până la mărturiile contemporanilor cu privire la faptele de arme, dorim să aduce un omagiu celor care au făcut posibilă România de astăzi” afirmă criticul de artă Maria Bilașevschi, colaborator al Muzeului Municipal Iași.

Pentru realizarea expoziției foto-documentare, sursele au fost vaste: de la antologii, cărţi şi studii de specialitate (Neculai Moghior, Irina Voicu, Ioan Scurtu), până la reviste de istorie și fotografii din Arhivele Naţionale ale României.

Vernisajul expoziției „Oameni de seamă”  va avea loc miercuri, 21 februarie, ora 17.00, la Muzeul Municipal Iași, curator fiind pictorul Traian Mocanu.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*