Iluminat arhitectural și la Mănăstirea Golia

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/11/2016

Municipalitatea intenţionează să racordeze instalaţia de iluminat arhitectural a Mănăstirii Golia la sistemul de iluminat public al municipiului, demersul Primăriei fiind aprobat în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţi, 29 noiembrie. Conform documentaţiei care stă la baza proiectului de hotărâre, puterea instalată a instalaţiei de iluminat arhitectural aferentă obiectivului „Turnul Mănăstirii Golia” Iaşi este de 2,34  Kw.

turn-golia

Racordarea reţelei de iluminat arhitectural la reţeaua de iluminat public a Municipiului Iasi presupune un consum suplimentar de energie electrică a cărui contravaloare ar trebui să fie achitată din bugetul local. Cantitatea de energie electrică estimată a fi consumată de reţeaua de iluminat arhitectural pe parcursul unui an este de 8424,0 Kwh, iar contravaloarea energiei electrice este de 4.127,76 lei (fără TVA).

Executarea instalaţiei de racordare la iluminatul public al Municipiului Iaşi, întreţinerea şi menţinerea reţelei de alimentare cu energie electrică a iluminatului arhitectural şi proiectoarelor aferente acestei reţele, rămân în sarcina Mănăstirii Golia.

Municipalitatea ieșeană asigură iluminatul arhitectural și la alte monumente emblematice ale orașului, precum Palatul Culturii și Biserica Trei Ierarhi.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*