Ieșenii se pot înscrie la cea de-a VI-a ediție Swimathon

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/03/2017

Începând de ieri, 16 martie, ieșenii își pot înscrie proiectele la Swimathon Iași 2017. Comunitatea ieșeană este încurajată „să-și hrănească spiritul altruist și să vină cu inițiativa care va aduce schimbarea în orașul nostru”. Anul acesta, Swimathon Iași se va desfășura conform calendarului: 16 martie – 28 aprilie – perioada de înscriere a proiectelor, 29 aprilie – 19 iunie – perioada de înscriere a înotătorilor, 29 aprilie – 1 iulie – perioada de înscriere a susținătorilor și 1 iulie – Swimathon 2017. „În prima perioadă organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă vor înscrie cauzele și proiectele pe care îți vei dori să le susții. Mai apoi, se formează echipele care în ziua evenimentului vor cât pot de mult pentru cauza cea mai dragă lor. Ultima etapă este cea de înscriere a susținătorilor. Atunci vei putea încuraja echipa favorită oferind fie o sumă de bani pentru fiecare lungime de bazin înotată de aceasta, fie o sumă fixă”, se arată în comunicatul Fundației Comunitare Iași, organizatorul evenimentului.

Conform acestora, Swimathon este un mecanism de fundraising, prin care ieșenii participă la implementarea proiectelor inițiate de ieșeni. „Arată ca o competiție de înot, dar este un prilej de participare și auto-determinare. Ieșenii activi își creează ei înșiși realitatea. Nu vine realitatea peste ei, vin ei, cu ideile și nevoile lor, în realitate. Proiectele personale devin realitatea tuturor”, mai susțin aceștia.

 

Experiența Swimathon în cifre cheie

 

Cele cinci ediții au mobilizat de la donatori individuali și companii 590.000,42 lei pentru 90 de proiecte locale, demers în care au participat 1.044 de înotători și s-au implicat peste 5.000 de donatori. Ediția de anul trecut a Swimathon a găzduit un spectru larg de idei creative: Fondul Științescu, The Gardener Jazz Festival, Școala Mobilă, START: Program de Burse pentru copii din mediul rural,  Căsuța dintre coline etc.

Mai multe detalii pot fi găsite pe siteul oficial, http://swimathon.fundatiacomunitaraiasi.ro, sau pe pagina de Facebook, www.facebook.com/swimathon.iasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*