Ieşenii scapă de caniculă la ştrand

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/08/2010

În primele zile ale lunii august peste 8.000 de ieşeni au ales ştrandul municipal pentru a scăpa de caniculă.

Zilele călduroase aduc aglomeraţie la ştrand şi la plaja Nicolina. Pentru a scăpa de zăpuşeala zilelor de august, ieşenii au venit în număr mare să se răcorească în bazinele Ştrandului Municipal de pe strada Cicoarei. În primele opt zile ale lunii august aproximativ 8000 de ieşeni au ales să-şi petreacă timpul liber la plajă sau înotând. Sâmbăta şi duminica, ştrandul s-a dovedit neîncăpător, weekend–ul devenind vârful acestei perioade. Recordul lunii august a fost atins în prima zi a lunii atunci când la ştrand au venit aproximativ 1700 de ieşeni. Şi pe 7 şi 8 august a fost înregistrat un număr mare de ieşeni, 1400 şi respectiv 1300. Perioada vacanţei ridică numărul încasărilor şi în timpul săptămânii când majoritari sunt copiii. În medie, de luni până vineri, aproximativ 900 de ieşeni trec pragul ştrandului.

„Avem două motive importante care explică numărul mare de ieşeni prezenţi la ştrand. Pe de o parte, primele zile ale lunii august au fost caniculare şi bazinele de înot în aer liber sunt o destinaţie predilectă în astfel de perioade. Pe de altă parte, ştrandul municipal are tarife accesibile, printre cele mai mici din ţară ceea ce îl face foarte căutat”, a precizat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al municipalităţii ieşene.

Ştrandul Municipal este deschis de luni până dumincă între orele 10 – 19. Tariful de intrare pentru adulţi este de 4 lei, în timp ce copii de până în 7 ani şi pensionarii beneficiază de tarif redus de 1 leu. Pentru închirierea unui şezlong preţul este de 2 lei pe oră, acelaşi tarif fiind folosit şi pentru închirierea unei umbrele de plajă.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*