Ieșenii pot propune proiecte bugetabile pe portalul iasi.tudecizi.info

Publicat de Curierul de Iasi la data de 10/07/2018

Până în data de 31 iulie ieșenii pot depune proiecte în cadrul unui proiect de bugetare participativă pe site-ul iasi.tudecizi.info. Valoarea bugetului propus, începând cu anul bugetar 2018, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate, este de un milion de euro / an bugetar. Conform inițiatorului, consilierul local Etienne Ignat, pot vota doar utilizatorii care au adresa în Municipiul Iași, studiază sau lucrează în Iași, cu vârsta minimă de 16 ani. Depunerea proiectelor se va face doar online. Valoarea estimată pentru un proiect propus trebuie să se încadreze în suma maximă de 100.000 euro, inclusiv TVA.

Anual, prin bugetarea participativă se vor selecta cele mai votate proiecte în limita maximă conform bugetului alocat și care vor fi cuprinse în bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Iași pentru acel exercițiu bugetar. Proiectul vizează obligatoriu unul dintre domeniile următoare: Infrastructură stradală, Amenajare de spații verzi și locuri de joacă, Mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației, Amenajare de spaţii publice, Infrastructură culturală, Infrastructură socială, Infrastructură de sănătate și Digitalizare.

Reguli de validare

Pentru a fi validate în cadrul procesului de bugetare participativă proiectele trebuie să fie de competența Primăriei Municipiului Iași, să nu contravină prevederilor regulamentului sau a altor prevederi legale în vigoare și să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate: să fie de interes local, să nu realizeze activități cu scop comercial, de natură politică, publicitară sau etnică, să poată fi asimilată unei investiții aflate în competenţa Primăriei Municipiului Iași, vizând un spațiu sau loc din inventarului bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Iași, să nu se suprapună cu investiții în derulare ale Municipiului Iași, să fie delimitate zonal (platforma oferă posibilitatea marcării investiției pe hartă), să nu depășească valoarea de 100.000 de euro, inclusiv TVA, să fie o investiție care să reprezinte lucrări de modernizare, dotări, reparații ale bunurilor proprietate publică a Municipiului Iași și să se încadreze în domeniile prevăzute. Prioritatea proiectelor pentru finanțare va fi stabilită în funcție de votul cetățenilor. Proiectele câștigătoare vor fi prezentate pe 14 octombrie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*