Ieșenii pot deveni Campioni la Cros pentru Școli

Publicat de Curierul de Iasi la data de 18/03/2016

Cros pentru Școli este un eveniment de crowdfunding prin care ieșenii participă la dezvoltarea școlilor din oraș.  21 de proiecte înscrise la Cros vor îmbunătăți educația ieșeană, implementarea lor urmând a se face colaborativ, prin participarea directă a ieșenilor. Până pe 3 aprilie, fiecare ieșean este invitat să selecteze un proiect, pe care să-l susțină timp de o lună. Ieșenii pot alege să devină Alergători sau Ambasadori pentru una dintre cele 21 de cauze. Alergătorii vor participa pe 9 aprilie 2016 la Cros, când vor alerga în numele proiectului sprijinit.

În perioada martie-aprilie, Alergătorii  și Ambasadorii vor organiza mini-evenimente de strângere de fonduri prin care să adune resursele necesare implementării proiectului pe care l-au ales. Ieșenii se pot înscrie ca alergători individuali, sau își pot face echipe, alături de prieteni sau de colegii de muncă. Cu cât se înscriu mai mulți Alergători și Ambasadori pentru un proiect, cu atât e mai simplu să fie mobilizată suma prin care proiectele să devină realitate. Ieșenii sunt încurajați să antreneze mediul de afaceri în campaniile caritabile pe care le vor derula până în ziua evenimentului.

Anul trecut, la prima ediție a Cros pentru Școli, au participat  450 de alergători, care au mobilizat peste 63.000 de lei pentru 11 proiecte. Regulamentul pentru Alergători poate fi consultat pe http://crospentruscoli.ro/wordpress/regulament-pentru-alergatori/, iar înscrierea se face prin completarea unui chestionar.

Cros pentru Școli este un eveniment organizat de Fundația Comunitară Iași și HEG, ca experiență participativă, prin care ieșenii se pot implica în dezvoltarea învățământului local.

Comments

comments

Categoria: sport si agrement

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*