Ieşenii plătesc cu 17,8% mai mult facturile pe luna ianuarie

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/02/2012

Având în vedere speculaţiile răuvoitoare cu privire la costurile facturilor pe care le vor plăti ieşenii pentru lunile decembrie şi ianuarie subliniem faptul că energia termică facturată populaţiei, agenţilor economici şi instituţii publice (şcoli, spitale etc.) este mai mare, în medie, cu 17,8%.

Acele speculaţii provenite din modalitatea de împărţire a energiei temice într-o scară de bloc nu este responsabilitatea municipalităţii, ci a conducerii asociaţiilor de proprietari.

Trebuie manţionat faptul că Municipalitatea nu poate încasa mai mult decât a facturat. Împărţirea consumurilor cu energia termică pe spaţiile comune este responsabilitatea conducerii asociaţiilor şi nu se referă la o cantitate de energie termică în plus faţă de cea facturată de noi. Altfel spus, dacă în luna decembrie, la o asociaţie de proprietari s-au facturat 10 gigacalorii, în luna ianuarie s-au facturat 11,78 gigacalorii. Modalitatea prin care gigacaloriile facturate de către operator între locatari este răspunderea conducerii Asociaţiei de proprietari.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*