Ieșenii, invitați să vadă o capodoperă multi-premiată a cinematografiei germane

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/01/2018

Cu ocazia celebrării a 55 de ani de la semnarea tratatului Élysée, Centrul Cultural German şi Institutul Francez Iaşi organizează marți, 23 ianuarie, o seară franco-germană, în cadrul căreia va fi proiectat filmul „Hannah Arendt”, o capodoperă multi-premiată a cinematografiei germane din 2012, în regia Margarethei von Trotta.

„Filmul conturează portretul unuia dintre cei mai importanți filosofi politici ai secolului al XX-lea, Hannah Arendt (1906-1975) și relatează despre experiențele ei de la începutul anilor 1960, când a fost desemnată de publicația The New Yorker să scrie raportul despre procesul pentru de crime de război al lui Adolf Eichmann. În calitate de observator, aceasta se așteaptă să se confrunte cu un monstru, în schimb, se confruntă cu un banal birocrat”, explică organizatorii evenimentului.

Proiecția filmului va avea loc la Institutul Francez în sala Fondane, începând cu ora 18:00.

„Folosind imagini din procesul real al lui Eichmann și printr-o narațiune dinamică, filmul se concentrează pe observațiile controversate ale intelectualei Arendt și impresionează în același timp şi prin descrierea intimă a mediului newyorkez al imigranților germani şi evrei de la începutul anilor 1960.”, au adăugat gazdele evenimentului.

Filmul va fi subtitrat în limba română.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile!

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*