Ieșenii, invitați să descopere tradiția japoneză prin Festivalul Hinamatsuri

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/02/2019

Pe 3 martie, Asociația Româno-Japoneză Himawari Iași va organiza cea de-a XI-a ediție a Festivalului Hinamatsuri. Evenimentul inspirat din festivalul japonez cu același nume are scopul de a familiariza mediul cultural ieșean cu tradițiile pline de culoare ale Japoniei.

„Vă invităm la o nouă ediție a Festivalului Hinamatsuri organizat de Asociația Româno-Japoneză Himawari. Evenimentul se va desfășura în Sala Pașilor Pierduți din cadrul Universității «Alexandru Ioan Cuza», unde se vor desfășura activități precum workshop-uri de cultură și tradiție niponă, dar și jocuri tradiționale japoneze pentru toți”, arată organizatorii.

„Hinamatsuri” sau „Festivalul Păpuşilor” se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 3 martie pentru a ura fetelor sănătate şi noroc în viaţă. Este numit, de asemenea, şi „Festivalul piersicului”, deoarece, în calendarul vechi, data evenimentului se suprapune cu înflorirea piersicilor. Intrarea este liberă. Asociaţia Româno-Japoneză Himawari Iași are ca scop crearea unui cadru organizat care să promoveze cultura niponă şi studierea limbii japoneze prin organizarea de activităţi, spectacole şi evenimente.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*