Ieşenii, invitaţi la o călătorie în lumea cărţilor cu “Arca lui Gutenberg”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/09/2018

Pasionaţii de literatură sunt invitaţi de Sedcom Libris la cea de-a patra ediţie a Târgului de Cărți și Arte Frumoase “Arca lui Gutenberg”, organizată în perioada 3 – 7 octombrie 2018, în Atrium Palas Mall.

Evenimentul prezintă oferte editoriale cu prețuri imbatabile de la zeci de edituri, autori-surpriză, lansări de carte și momente artistice. De asemenea, nu vor lipsi momentele culturale de referință susținute de personalități importante, așa cum rezultă din seria de conferințe Arca lui Gutenberg: conferința cu tema „Post omul şi psihiatria” susținută de scriitorul și psihiatrul Ion Vianu, conferința cu tema „Cine mai are azi nevoie de lectură?” susținută de criticul și istoricul literar Alex Ştefănescu şi conferința cu tema „Era ignoranţei” susținută de eseistul, istoricul artei, publicistul și filosoful Andrei Cornea.

Arca lui Gutenberg își propune să ancoreze și anul acesta în cele cinci porturi tematic-tradiționale ale sale, după cum urmează: Cărţi din pupa!; Primul raft din bibliotecă; Frumuseţea lumii stă în imagini şi cărţi; Lumea ar fi un loc mai bun dacă am citi mai mult și Ocolul lumii în cinci zile prin poveştile din cărţi.

“Deschide o carte, citește, zboară cu ea!” este îndemnul organizatorilor Târgului Arca lui Gutenberg, o chemare spre un orizont al lecturii la care speră să răspundă pozitiv cât mai mulţi ieşeni.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*