Ieșenii care au fost „încărcați” la întreținere își vor primi banii înapoi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/04/2014

Peste 150 de familii din Iași și-au primit banii înapoi, după ce verificările încrucișate derulate de Primăria Municipiului Iași și Dalkia Termo Iași au demonstrat nereguli grave în activitatea asociațiilor de proprietari. Este vorba de 8 asociații, dintr-un total de 125 care au fost reclamate de către ieșeni pentru repartizări ilegale de costuri, în ceea ce privește plata agentului termic consumat.

blocuri-iasi

Verificările vor continua
156 de familii din Iași și-au primit banii înapoi, care au fost plătiți în urmă repartizării ilegale a costurilor de către administratorii asociațiilor. Este un rezultat al bunei colaborări dintre Dalkia, Primăria Municipiului Iași și ANRSC. Verificările vor continuă și pentru celelalte asociații unde există încălcări ale Legii privitoare la costurile cu căldură.
Pe lângă cele 8 asociații care au refăcut listele de plată conform legii, în alte 36 de cazuri s-au refăcut costurile doar pentru luna februarie 2014, măsură incompletă atâta timp cât neregulile au fost înregistrate pe întreg sezonul de încălzire. În acest caz, autoritățile locale au cerut și așteaptă intrarea cât mai rapid în legalitate.

Exemple negative
Un exemplu negativ este oferit de trei asociații de proprietari, reclamate în mod repetat de ieșeni, în care administratorii continuă să încalce legea în mod intenționat, refuzând să repartizeze corect și legal costurile pentru încălzire. În aceste cazuri, Primăria Municipiului Iași a demarat procedurile legale împotrivă administratorilor în cauză, în interesul cetățenilor nedreptățiți și încărcați ilegal pe listele de întreținere.
Alte 78 de asociații aflate pe lista cu probleme nu au respectat termenul de reintrare în legalitate impus de Primăria Iași. „Suntem convinși că reprezentanții Municipalității, inclusiv în calitatea de acționar al Operatorului Serviciului de Public de Termoficare, vor impune cât mai curând măsurile legale care se impun pentru ca ieșenii să nu fie afectați de reaua credință sau necunoașterea Legii din partea unor administratori sau președinți de asociații”, au precizat reprezentanţii Dalkia Termo.

Întâlnire de lucru
În acest sens, joi, 10 aprilie, la Primăria Iași a avut loc o nouă întâlnire de lucru, între reprezentanții Municipalității, Dalkia Termo Iași și ANRSC, pentru a se discută în detaliu situația asociațiilor din Iași cu probleme în respectarea Legii.
Clienții care au suspiciuni în legătură cu listele de plată în ceea ce privește repartizarea costurilor pentru apa caldă și căldură pot contacta Dalkia Termo Iași la numărul de telefon 0.800.800.123 (gratuit, non-stop), pe adresă de email iași@dalkia.ro sau direct la Biroul de Relații cu Clienții din Calea Chișinăului, nr. 25, etajul 1.

Comments

comments

Categoria: Dalkia

Cuvinte cheie: , , , ,Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*