Ieșenii au fost recompensați cu premii pentru depozitarea selectivă a deșeurilor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/02/2018

În această săptămână, campania de conștientizare privind importanța colectării separate a deşeurilor „Colectează selectiv! Respectă culorile” a continuat  în zonele Stejar, Eternitate și Moara de Vânt. Specialiștii Salubris SA s-au întâlnit la punctele de colectare cu aproximativ 150 de ieșeni și i-au recompensat cu premii pe cei care depozitau separat deșeurile.

În urma discuțiilor cu ieșenii, reprezentanții Salubris SA au constatat că o parte din cetățeni confundă mașinile care transportă deșeuri și cred că societatea colectează și transportă  în amestec deșeurile ridicate de la punctele de colectare. Prin urmare, instituția a făcut mai multe precizări.

„Salubris SA a implementat în Iași un sistem de management integrat al deșeurilor și a dotat punctele gospodărești cu unități de înmagazinare a deșeurilor separate pe categorii. Programul de ridicare a deșeurilor reciclabile nu coincide cu cel de ridicare a deșeului menajer, iar pentru colectarea și transportul acestora societatea a alocat curse distincte cu mașini inscripționate corespunzător fiecărui tip de deșeu în parte.  Societatea a implementat proceduri interne de lucru și și-a instruit angajații cu privire la obligativitatea preluării separate a fiecărui tip de deșeu în parte. Activitatea este permanent monitorizată și controlată de persoane responsabile în acest sens iar atunci când au fost sesizați de eventuale abateri au luat măsuri de sancționare a personalului implicat”, au explicat reprezentanții Salubris SA.

Totodată, în cazul în care ieșenii constată că angajații societății preiau deșeurile în amestec de la punctele de colectare, aceștia pot sesiza cu informații relevante, inclusiv poze/filmări, la numărul de telefon 0800.410.610 sau pe adresa de email office@salubris.ro.  

Campania „Colectează selectiv! Respectă culorile” va continua cu noi întâlniri între cetățeni și echipele Salubris, scopul fiind creșterea cantităților de deșeuri colectate separat de la populația din municipiul Iași, în vederea atingerii țintelor stabilite de legislația în domeniu.

Comments

comments

Categoria: ecologie,Salubris

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*