Ieşeanul Ştefan Lincu, medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de popice din Germania

Publicat de Curierul de Iasi la data de 19/05/2015

Ediţia a XI-a a Campionatului Mondial de popice juniori (U18) de la Speichersdorf (Germania) s-a încheiat cu ultima probă de concurs, cea de individual clasic, acolo unde s-au calificat şi doi români, Radu Gabriel Balaban (Inter Petrila) şi Ştefan Claudiu Lincu (CFR Olimpia ACB Iaşi).

popice-CM Germania-Lincu-Antimirescu steagRecord personal
Cu o evoluţie fulminantă, ieşeanul Ştefan Lincu, asistat la competiţia din Germania de antrenorul federal Remus Antimirescu (CFR Olimpia ACB Iaşi) şi de selecţionerul Grigore Blaga (CFR Cluj) a reuşit să cucerească medalia de bronz, cu un nou record personal şi naţional de 622 popice doborâte (409 p.d. la plin + 213 p.d. la izolat şi 4 bile în gol), din 120 bile lansate. Radu Balaban a evoluat mai modest şi a reuşit doar 566 p.d., rezultat cu care s-a clasat pe locul 18, din 24 participanţi.

Podiumul la individual clasic a fost următorul:

1. HERCEG Leo (Croaţia) – 662 p.d.
2. TUTNJEVIC Matija (Croaţia) – 625 p.d.
3. LINCU Ştefan Claudiu (născut la data de 27.12.1997, elev în clasa a XI-a la LPS Iaşi) – 622 p.d.

S-a întocmit şi clasamentul în proba combinată, după ce s-au adunat rezultatele din proba pe echipe şi proba individual clasic, iar ieşeanul Ştefan Lincu s-a clasat pe un merituos loc 7, cu 1.205 p.d. (583 p.d. + 622 p.d.). Pe locul 20 s-a clasat Radu Balaban, cu un total de 1.157 p.d. (591 + 566).

Podiumul de premiere în proba combinată a fost eminamente croat, astfel:

1. ERCEG Leo – 1273 p.d.;
2. TUTNJEVIC Matija – 1230 p.d.
3. BRADARIC Domagoj – 1228 p.d.

„Nu am avut emoţii şi am fost stăpân pe mine în proba cea mai grea, individual clasic. Puteam să cuceresc şi medalia de argint, puteam să o pierd şi pe cea de bronz, aşa e în sport! Mă bucur că am adus pentru Iaşi şi clubul ceferist o medalie la un Campionat Mondial, iar acum mă pregătesc pentru finalele de juniori, unde dorim să cucerim cu CFR Olimpia ACB Iaşi al şaptelea titlu naţional consecutiv la popice!”, a declarat, la revenirea în ţară, Ştefan Lincu, care este elev în clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv din Dealul Copoului.
La junioare, perechea Alice Vasile-Loredana Vişan (de la Conpet Petrolul Ploieşti – selecţioner Istvan Orosz, de la Electro Romgaz Tg. Mureş) a cucerit o medalie de bronz la tandem feminin, tot la Mondialul din Germania.

Şi seniori
La Speichersdorf, urmează până pe 23 mai 2015 Campionatul Mondial de popice pentru echipele de seniori şi senioare, cu prezenţa României în competiţie. Primele rezultate pentru tricolori au fost: România – Danemarca 8-0 (la feminin) şi România – Estonia 6-2 (la masculin). Din echipa României fac parte şi patru lansatori de la campionii de la CFR Olimpia ACB Iaşi, ei fiind Ion Cercel, Paul Rohotin, Florin Opincă şi Mănel Manea, dar şi Dan Mihăilă, acum la echipa Dreiflusse Bosna Passau (Germania), dar care a evoluat nu cu mult timp în urmă pentru ceferiştii ieşeni. (un articol de Dan Teodorescu)

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*