Ieşeanul Petru Cazacu va alerga tot Transfăgărăşanul într-o singură zi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/08/2018

Descris de jurnaliștii străini ca fiind unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume, Transfăgărășanul a devenit locul unde se certifică recorduri.

Un iesean va alerga de-a lungul Transfăgărășanului, respectiv pe o distanță de 152 km în aproximativ 24 ore, o premieră pentru România. Petru Cazacu are deja în palmares diferite maratoane organizate în țară și în Republica Moldova, la Chișinău, însă „drumul dintre nori” va fi cu siguranță o provocare, pentru care s-a antrenat câteva zile alergând în zona Copoului. „«Transfăgărășan – O explorare în alergare» este o explorare a celei mai frumoase șosele din țară și chiar din lume care trebuie parcursă și văzută într-o viață – Transfăgărășanul! În anul celebrării Centenarului Marii Uniri a României, Transfăgărășanul ar trebui să poarte cocarda tricoloră, fiind drumul care unește românii peste creasta munților Făgăraș. Natura, oamenii și istoria însoțesc Transfăgărășanul de-a lungul celor 152 km ai săi, îmbogățindu-i caracterizarea de «cel mai bun drum din lume», făcută de J. Clarkson (TOP GEAR, 2009). Toate acestea voi încerca să vi le prezint în alergare, metru cu metru, de-a lungul unei zile din viața mea – o zi de 152 km, o zi cât Transfăgărășanul! Așadar, vă invit să fiți martorii acestei experiențe!”, a mărturisit Petru Cazacu.

În funcție de starea vremii, evenimentul se va desfășura într-una dintre zilele intervalului stabilit, respectiv 3-7 septembrie 2018. Ieșeanul va pleca în această expediție vineri, 31 august si se va întoarce duminică, 9 septembrie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*