Ieri a fost lansat la Iaşi proiectul StudentObike

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/03/2011

Miercuri, 23 martie 2011, Raiffeisen Bank şi Asociaţia Green Revolution, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi şi Universitatea Tehnică din Iaşi au lansat la Iaşi a doua ediţie a proiectului anual de bike-sharing gratuit destinat centrelor universitare, StudentObike. Evenimentul a avut loc în faţa Facultăţii de Chimie, sub deviza Studiez, deci pedalez.

În două luni de la lansare, programul a avut un succes considerabil, 20.500 de studenţi folosind bicicletele în cele cinci centre aflate în oraşele universitare ale ţării. „Colaborarea noastră a debutat anul trecut, când evenimentul de lansare a fost împletit cu campania  Bicicooltura de pe proiectul Archimedes. Miile de studenţi care au închiriat biciclete în doar câteva luni ne încurajează să credem că StudentObike va fi o parte importantă a unei noi culturi urbane revoluţionare: cultura utilizării mijloacelor verzi de transport », a declarat  Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi.

Ediţia 2011 a proiectului StudentObike se desfăşoară în perioada martie – noiembrie, fiind implementat în campusurile universităţilor partenere din Bucureşti, Iaşi, Braşov, Cluj – Napoca. Centrele StudentObike pun gratuit la dispoziţia studenţilor 500 de biciclete: 200 de biciclete în Bucureşti, 100 în Braşov, 100 în Cluj-Napoca şi 100 de biciclete în Iaşi. Bicicletele vor putea fi folosite atât în campusul universitar cât şi în afara acestuia, de luni până vineri, pe baza legitimaţiei valabile de student şi a unui act de identitate.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*