Iaşul verde, Iaşul nostru curat

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/04/2017

La sfârşitul săptămânii trecute, echipele de la S.C. Servicii Publice S.A. au continuat în Parcul Expoziţiei lucrările de montaj gazon, pregătire teren (aspersoare, pat de nisip) precum şi întreţinerea şi curăţirea covorului de gazon existent.

De asemenea, lucrările executate în primăvara acestui an în diverse zone ale oraşului (Parc Orăşel, Parc Bărboi, Esplanada Nicolina 1) au cuprins pregătirea terenului şi montajul gazonului, toaletarea arborilor şi arbuştilor existenţi, tăierea celor uscaţi sau a celor care nu mai îndeplinesc funcţii ecologice, degajarea terenului de rădăcini. Suprafaţa de spaţii verzi întreţinută prin S.C. Servicii Publice Iaşi S.A. este de aproximativ 163 de hectare.

Printre activităţile întreprinse de către această societate se numără proiectarea spaţiilor verzi, constând în conceperea de soluţii de amenajare a spaţiilor verzi în deplină armonie cu arhitectura zonei (clădiri, monumente, geometrie stradală, unghi de vizibilitate, vedere aeriană); amenajarea, reamenajarea și întreținerea spațiilor verzi pe parcursul unui an (plantarea de flori sezoniere, arbori, arbuști, trandafiri în parcuri, grădini, scuaruri, păduri publice, aliniamente stradale, esplanade, cimitire, jardiniere etc). De asemenea, S.C. Servicii Publice S.A. efectuează operațiuni de întreținere a spațiilor verzi (cosiri, pliviri, udări, etc.), producere a materialului dendrofloricol necesar plantărilor (această activitate se desfășoară permanent în serele din strada Paşcanu și pepiniera din strada Tudor Neculai), tăiere a de arbori și arbuști, tunderea gardurilor vii, doborârea arborilor uscați sau care prezintă pericol de prăbușire, salubrizare de grădini publice, parcuri, cimitire, locuri de agrement, care presupune măturarea, strângerea deșeurilor, golirea coșurilor stradale, precum și îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe alei în perioada de iarnă.

Comments

commentsAcest post nu permite comentarii.

Acest post nu permite comentarii. Ne pare rau.