Iașul va adera la o platformă internațională pentru dezvoltarea durabilă

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/01/2019

În cadrul ședinței extraordinare a Consiliul Local de luni, 14 ianuarie, aleșii vor dezbate și un proiect de hotărâre privind aderarea Municipiului Iași la Platforma SDG –Cities Leadership (Orașe care respectă Țintele de Dezvoltare Durabilă).

Platforma SDG –Cities Leadership a fost dezvoltată de Institutul ONU pentru Indicele Global al Sustenabilității (UNGSII), care oferă celor 25 plu 5 orașe selectate investiții pentru realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, instrumente strategice pentru recunoașterea globală și un mecanism pentru a deveni centre globale de recunoaștere pentru SDG-uri. Totodată, platformă oferă membrilor acces la instrumente de strângere de fonduri cu impact ridicat pentru proiectele sustenabile prioritare locale, prin sprijinul în vederea găsirii de granturi, precum și utilizând următoarea generație de finanțare participativă și servicii de microfinanțare.

În cadrul Laboratorului SDG al UNGSII din Davos, în ianuarie 2018, directorul general al ONU din Geneva, Michael Møller, alături de primarul orașului Heidelberg, prof.dr. Eckart Würzner, au inițiat Platforma SDG Cities Leadership. Aceasta va conecta cei mai experimentați lideri în bune practici de pe toate continentele care reprezintă cei mai perfomanți contributori la fiecare dintre cele 17 SDG și 169 obiective detaliate cu primarii și factorii decizionali din orașe pentru a crea o foaie de parcurs realistă cu scopul de a accelera punerea în aplicare a SDG până în 2025. Următoarele acțiuni  or avea loc după ce fiecare primar și consiliu local din cele 25 plu 5 orașe SDG semnează participarea la program.

Printre țintele de dezvoltare sustenabilă se numără eliminarea sărăciei, calitatea educației, egalitatea de gen, inovare industrială, orașe și comunități durabile, acțiuni pentru protejarea climei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*