Iaşul sub cod portocaliu de viscol şi ninsori

Publicat de Curierul de Iasi la data de 25/01/2013

Utilajele de deszăpezire au început să elibereze străzile vineri, 25 ianuarie de la ora 3 dimineaţa

Pe parcursul zilei de vineri, 25 ianuarie, judeţul Iaşi s-a aflat sub cod portocaliu de viscol şi ninsori. Volumul foarte mare de zăpadă şi vântul au făcut dificilă intervenţia utilajelor care au acţionat pe întreg parcursul zilei. Prioritare pentru îndepărtarea zăpezii şi împrăştierea cu antiderapant au fost podurile, străzile în pantă şi arterele foarte aglomerate. Toate cele trei societăţi din subordinea municipalităţii care se ocupă de deszăpezire au fost mobilizate. Până la prânz au fost împrăştiate peste 200 de tone de antiderapant şi s-a acţionat cu 13 utilaje cu lamă, 5 buldoexcavatoare, 9 autobasculante, 3 încărcătoare, 2 pluguri, 3 utilaje pentru deszăpezirea trotuarelor şi 150 de muncitori.

„Dimineaţă s-a circulat greu sin cauza volumului foarte mare de zăpadă. Am intervenit atât pe arterele mari cât şi în cartierele aglomerate, Alexandru Dacia, Cantemir, Nicolina, Tătăraşi. Facem un apel la şoferi să înţeleagă că deszăpezirea este în acest moment prioritară şi să lese cale liberă utilajelor care intervin”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Comandamentul de iarnă va avea ca prioritate în perioada următoare eliberarea căilor de acces la spitalele care vor fi de gardă în week-end şi pe zona de cartiere. De asemenea, se acţionează pentru încărcarea şi transportul zăpezii din principalele intersecţii din municipiu.

Comments

comments1 Comentariu

  1. Şi circulaţia mijloacelor de transport în municipiul Iaşi s-a desfăşurat pe tot parcursul zilei cu mare greutate. Mai multe macazuri ale regiei locale de transport au fost acoperite cu zăpadă şi gheaţă, echipe de intervenţie ale unităţii fiind trimise în teren pentru a le curăţa.
*