Iașul s-ar putea înfrăți cu Cracovia

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/02/2018

La sfârșitul săptămânii trecute, primarul Mihai Chirica a avut o întrevedere cu Excelența Sa Ovidiu Dranga, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al României în Republica Polonă. Cu aceeași ocazie, edilul s-a întâlnit și cu reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Polono – Române.

„Discuțiile au fost aplicate. Am discutat despre posibilitatea de a dezvolta un zbor direct între Polonia și România prin Iași, fie Varșovia – Iași, fie Cracovia – Iași. Totodată, am demarat un program de înfrățire cu orașul Cracovia și o serie programe de cooperare economică. În plus, în luna august la Iași va fi un eveniment interesant: Caravana Dacia, care va începe în luna iunie. Atunci, un Fun Club Dacia va pleca din Varșovia, trecând de data aceasta prin Iași către Litoral, cu destinația finală Constanța. Etapele înfrățirii cu orașul Cracovia vor fi demarate chiar de luni, 5 februarie”, a declarat primarul Iașului.

Alături de primar, la eveniment a participat și Dan Zaharia, iniţiatorul proiectului FabLab Iaşi.

„Polonia este un exemplu pentru industria IT. Arată cum un oraș poate să se reinventeze, să înceteze să se plângă și să se detașeze de stricta finanțare pe linie politică. Această industrie ne asigură independență din acest punct de vedere”, a afirmat Dan Zaharia.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*