Iașul, „leagănul unirii” și pentru competiția „Șah în școală”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 05/05/2018

Asociația Județeană de Șah Iași  organizează astăzi, 5 mai,  competiția „Șah în școală”, eveniment ce are loc la Atriumul Palas Mall. Concursul a fost structurat în trei turnee: pentru clasele I-II, III-IV și V-VIII. Ritmul de joc impune 10 minute de jucător, iar programul este de șase runde.

 

Prezent la deschiderea competiției, primarul Iașului, Mihai Chirica, s-a adresat sutelor de participanți, copii și părinți, veniți din toate județele țării, cât și din Republica Moldova sau din Cernăuți, Ucraina:

„Le mulțumesc părinților pentru că au adus copiii la această competiție. Iașul este capitala renașterii naționale, iar acest eveniment poate fi redenumit «Academia Română de Șah». Acest sport va face din voi oameni în adevăratul sens al cuvântului, pentru că vă dezvoltă inteligența și vă ajută să hotărîți pentru viitorul vostru. Dragi părinți, trebuie să urmăriți în fiecare zi, pas cu pas, ca acești copii minunați să devină, cu adevărat, viitorul acestei țări. În acord cu imnul de stat al României, trebuie ca de fiecare dată, tot ceea ce gândim, tot ceea ce facem, tot ceea ce sperăm, să fie pentru progresul acestei națiuni. Totodată, le mulțumim și celor care au venit din Basarabia, iar copiii să nu uite niciodată că Basarabia este România. Așa a fost dintotdeauna și așa va fi până la sfârșitul veacului. Mulțumirile noastre ajung și la participanții din alte județe ale țării, pe care îi rog să nu uite niciodată că Iașul este capitala tuturor românilor: cea care unește, cea care adună gândurile cele bune și cea care se gândește la viitorul acestei țări. De astfel, văd viitorul în fața mea, iar unii din cei prezenți aici vor fi, de ce nu, viitorii primari, președinți, lideri ai comunității.” a declarat primarul Iașului, Mihai Chirica.

Potrivit organizatorilor competiției „Șah în școală”, criteriile de departajare ale concurenților sunt: numărul de puncte (2-1-0), numărul de puncte, victoria directă, vârsta. Festivitatea de premiere a câștigătorilor se desfășoară tot astăzi, 5 mai.

 

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*