Iașul găzduiește Adunarea Generală a Asociației Aeroporturilor din România

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/11/2018

În perioada 1 – 2 noiembrie Iașul găzduiește cea de-a XXVI-a ediție a Conferințe Anuale și Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România, cel mai mare eveniment din industria aeronautică din țară. Tema conferinței care are loc la Palatul Culturii este „Dezvoltarea aviației civile din România în următorul deceniu”. Participă președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, directorul în cadrul Direcției Transport Aerian din Ministerul Transporturilor Mihail Victor Ionescu, directorul general al Autorității Aeronautice Civile Române, Armand Petrescu, directorul general al Aeroportului Iași, Cătălin Bulgariu, primarul Mihai Chirica și alte oficialități.

În debutul lucrărilor conferinței, primarul Mihai Chirica a vorbit specialiștilor din industria aeronautică despre necesitatea stabilirii unei strategii care să transforme competiția dintre aeroporturi într-o echipă care să lucreze pentru un număr tot mai mare de pasageri și, implicit, investiții în acest domeniu de activitate

„În deschiderea acestei conferinței trebuie rostit un adevăr: fără Aeroportul Internațional Iași, orașul nostru nu ar fi putut să beneficieze de dezvoltarea unor sectoare primordiale pentru sustenabilitatea activității economice. Evoluția aerogării ieșene se datorează mai multor persoane din diferite generații, care și-au dedicat timpul, dar și profesionalismul dobândit de-a lungul carierei. În lipsa unei autostrăzi fizice, Aeroportul Iași a devenit legătura cu celelalte orașe ale țării, dar și cu alte orașe strategice din Europa. Cred că dezvoltarea nu trebuie să fie una singulară, pentru un singur oraș, ci trebuie gândită o strategie de ansamblu pentru dezvoltarea industriei aeronautice. Orașele nu trebuie să-și proiecteze aeroporturile ca fiind într-o competiție, ci să abordeze într-o modalitate complementară ofertele de zboruri, astfel încât să fim vizitați de toți mai mulți turiști și de oameni de afaceri care să investească în regiunea de Nord-Est și în România. Poate că, în acest fel, va devenio și mai evidentă necesitatea construirii unei autostrăzi, care ne lipsește de atâția ani”, a declarat primarul Mihai Chirica.

În cele două zile ale evenimentului sunt prezenți la Iași aproximativ
150 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor de stat cu atribuții în domenii siguranței și securității aeronautice, directori generali de aeroporturi și specialiști din industria aeronautică, din țară și din străinătate, autorități locale și centrale. Programul conferinței cuprinde următoarele teme: „Dezvoltarea aviației civile în România”, „Reglementări, tehnologii și standarde privind siguranța aviației civile”, „Provocări pentru companiile aeriene care activează pe piața din România, în următorii 10 ani”, „Securitatea aviației civile în România și Europa” și „Impactul noilor tehnologii asupra serviciilor aeroportuare.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*