Iașul, gazdă pentru ședința Forumului Comitetelor Naționale de Etică

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/04/2019

În perioada 4-5 aprilie, în Sala „Henri Coandă” a Palatului Culturii din Iaşi are loc cea de-a 24-a întrunire a Forumului Comitetelor Naționale de Etică (NEC Forum). Evenimentul este organizat de Colegiul Medicilor Iași și abordează subiecte precum practica medicală și tendinţele existente, principii ale medicinei bazate pe dovezi, dar şi noutăţi de la nivel naţional şi internaţional pe teme de etică.

La deschiderea manifestării a fost invitat și primarul Mihai Chirica.

„Organizarea acestui eveniment la Iași reprezentă o oportunitate atât pentru ieșeni, cât și pentru oaspeții acestei manifestări care au venit din străinătate pentru a cunoaște potențialul acestui oraș, dincolo de aparențe. Aveți în față o administrație publică locală deschisă la colaborare cu toate mediile sociale în vederea susținerii nevoilor acestor comunități. În ceea ce privește etica, cred că ar fi productiv dacă s-ar organiza la nivel național un consiliu pentru dezvoltarea eticii printre politicieni”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Forumul Comitetelor Naționale de Etică reprezintă o rețea care reunește toate structurile naționale de etică și bioetică din Europa. Acest eveniment este organizat de Sectorul de Etică al Comisiei Europene, împreună cu statul care deține președinția Consiliului Europei.

Detalii despre agenda evenimentului aici: http://nec.colegiulmediciloriasi.ro/

Comments

comments

Categoria: eveniment,sanatate

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*