Iașul face primii pași pentru a deveni un oraș sustenabil

Publicat de Curierul de Iasi la data de 21/11/2016

Primarul Mihai Chirica a anunțat luni că municipalitatea a demarat proiectul prin care Municipiul Iași va deveni oraș sustenabil. Anunțul a fost făcut în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, ai Romania Green Building Council și ai Primăriei Municipiului Iași.

img_5657

„Vom elabora un proiect de hotărâre de Consiliu Local privind schema de ajutor minimis pentru contribuabilii bugetului local al Municipiului Iași pentru a beneficia de cota de impozitare redusă la impozitul pentru clădirile având clasă energetică A, care dețin o certificare oficial recunoscută la nivel național și internațional de «clădire verde». Acest proiect va fi supus dezbaterii publice în paralel cu avizarea de către Consiliului Concurenței. Vom avea în vedere să nu introducem norme abuzive prin care investitorii să fie nevoiți să facă investiții suplimentare pentru a-și atinge obiectivele propuse inițial. Pe de altă parte, această facilitate fiscală nu trebuie să afecteze bugetul local. Este un pas important pe care îl facem în vederea obținerii titlului de oraș verde, oraș sustenabil”, a declarat Mihai Chirica.

Acesta a adăugat că Municipiul Iași va susține Declarația în 10 pași, sinteză cu 10 recomandari pentru o Strategie Națională de Renovare mai bună și un plan de implementare eficient, asumată deja de mai multe orașe din România.

Comments

comments

Categoria: ecologie

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*