Iașul este pregătit să primească vizita Papei Francisc

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/01/2019

Primarul Mihai Chirica salută decizia Sfântului Scaun privind vizita Papei Francisc la Iași și anunță că Primăria Municipiului Iași va sprijini cu toate mijloacele necesare desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment istoric.

„Mă bucură enorm că vizita Sanctității Sale Papa Francisc – unul dintre cei mai îndrăgiți suverani pontifi din istorie – la Iași s-a confirmat! Îi mulțumesc din suflet Episcopului Diecezei de Iaşi, PS Petru Gherghel, pentru implicarea sa în reușita acestui demers. Această vizită reprezintă o onoare atât pentru Iași, cât și pentru întreaga Moldovă. În ultima perioadă am avut anumite discuții referitoare la modul în care ar trebui găzduit un astfel de eveniment istoric, dar este normal ca Biserica Catolică să se ocupe de pregătirea și anunțarea acestei vizite. Primăria Municipiului Iași va sprijini cu toate mijloacele pe care le are la dispoziție organizarea în bune condiții a acestei vizite. Sunt convins că ieșenii vor fi gazde dintre cele mai primitoare pentru zecile de mii, poate sutele de mii de credincioși care vor dori să ia parte la eveniment!”,  a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit unor comunicate de presă emise de Vatcan, Biserica Romano-Catolică din România și Episcopia Romano-Catolică  de Iași, Papa Francisc va veni în țara noastră în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, răspunzând invitației autorităților Statului Român și a Bisericii Catolice din România. Vizita va avea în primul rând un caracter pastoral, dar va însuma și importante valențe ecumenice sub motto-ul „Să mergem împreună!”. Pe parcursul celor trei zile, Sanctitatea Sa va vizita Bucureștiul, Iașul și Blajul, precum și sanctuarul marian de la Șumuleu-Ciuc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*