Iaşul este „Capitala economică a Moldovei”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/02/2014

Forbes România organizează pe 27 februarie, în București, Gala ”Best Cities Awards”, eveniment la care vor fi prezenți reprezentanți ai autorităților locale din marile orașe ale României, membri ai guvernului, ambasadori, parlamentari, precum și membri ai mediului de afaceri. În topul realizat de Forbes România şi care este subiectul galei, Iaşul va primi distincţia „Capitală economică a Moldovei”, o recunoaştere a potenţialului economic pe care îl deţine municipiul în această zonă a ţării.

Panorama-Iasi

Rolul în regiune
Primarul Iașului a explicat ce reprezintă această distincţie. „Acordarea acestui premiu este o dovadă că rolul Iaşului s-a schimbat în regiune în ultimii ani, este o recunoaştere a creşterii economice şi a posibilităţii de a atrage noi investitori. Investiţiile pe care le derulăm la Iaşi, atât din fonduri europene cât şi locale, precum şi deschiderea Primăriei către mediul de afaceri corect şi performant încep să dea rezultate. Includerea în topul Forbes este recunoaşterea capacităţii Iaşului de a genera bunăstare”, a precizat primarul Gheorghe Nichita.

A doua ediție
Gala „Cele mai bune 40 de oraşe pentru afaceri” se află la cea de-a doua ediţie, prestigioasa revistă economică realizând un clasament al oraşelor în funcţie de investiţiile private iniţiate şi a potenţialului pentru dezvoltarea de noi afaceri. Topul Forbes ia în considerare atât creşterea economică în mediul urban cât şi punctele forte şi slabe ale fiecărui oraş pentru noi investiţii cu scopul de a creiona căile sustenabile de dezvoltare a orașelor din România, cele care vor aduce după sine nu doar creștere economică, ci și o creștere a calității vieții.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*