Iașul a dat startul campaniei „1 milion pentru Unire”

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/05/2018

Sâmbătă, 12 mai, trei autobuze ale Companiei de Transport Public (CTP) Iași personalizate în culorile drapelului național au dat startul campaniei „Caravana Unirii”. Voluntarii unioniști de pe ambele maluri ale Prutului și-au dat întâlnire în fața Palatului Culturii pentru a colecta semnături în vederea revizuirii Constituției României, care să pregătească terenul pentru proiectul Unirii României cu Republica Moldova.

Caravana a poposit și în celelalte orașe din regiunea Moldovei: Botoșani, Putna, Gura Humorului și Suceava, unde toți cei dornici să se implice în campania de colectare a semnăturilor „1 milion pentru Unire” au fost întâmpinați de participanții la turneu în centrul localităților. Potrivit inițiatorului campaniei, caravana va bifa și celelalte regiuni istorice ale României.

„De la Mica Unire la Marea Unire, de la Iași la Alba Iulia, vom lua în următoarele două luni la pas județ cu județ, regiune istorică cu regiune istorică și vom strânge semnături pentru introducerea unui preambul în Constituția României care să vizeze Reîntregirea națională. Semnăm acum pentru un viitor mai bun, împreună”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Campania „1 milion pentru Unire” are și un site de petiții, unde se strâng semnături pentru aceeași cauză. Deja, pe platforma www.semnez.eu s-au strâns peste 500 de semnături.

Comments

comments

Categoria: eveniment

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*