Iaşul, capitală a modei pentru trei zile

Publicat de Curierul de Iasi la data de 14/06/2018

Kasta Morrely Fashion Week a acaparat sfârşitul de săptămână, a şasea ediţie a deja binecunoscutului Festival al Industriilor Creative bucurându-se de succes în rândul publicului ieşean.

Eleganţa şi rafinamentul au definit prezentările de modă care au avut loc la Sala Polivalentă în perioada 8 – 10 iunie. Designerii profesionişti şi-au adus la Iaşi cele mai bune creaţii, festivalul fiind deschis de invitatul special din Istanbul „In Couture by Kiwi”. Compania deţine un lanţ de magazine în întreaga lume, având aproximativ 185 de puncte de vânzare în cele mai importante centre şi pieţe de modă din lume. Un moment special al primei seri l-a constituit scurtul concert susţinut de Fanfara Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt” şi dedicat Centenarului Marii Uniri. Tot în cadrul primei zile de festival, publicul a mai putut vedea colecţia brandului Andaleya, dar şi un moment de Teatru de Modă, interpretat de copiii de la Kasta Morrely Kids. Colecţiile de la Simoda, Adriana Agostini, Seroussi, Julia Toaders, Antiteza, Berezzo, dar şi Rectilinium realizată de studenţii Universităţii Naţionale de Artă George Enescu au completat tabloul primei seri de festival.

Proiect de promovare a industriilor creative

Celelalte două seri ale Kasta Morrely Fashion Week au adus în faţa publicului alte colecţii de înaltă clasă, atât de modă feminină, cât şi masculină, dar şi pentru copii. Pe catwalk au defilat manechinele purtând vestimentaţie realizată de brandurile Andreeatex, Mineli, Dani Kristine, Pegas, Louis Purple, creatorii Marian Istrate, Alexandra Calafeteanu şi Cristiana Maria Purdescu. Ediţia din acest an a festivalului dedicat industriilor creative Kasta Morrely Fashion Week a reprezentat din nou o demonstraţie a organizării perfecte şi a calităţii brandurilor invitate. Acest proiect cultural are drept scop promovarea la nivel naţional şi internațional a valorilor culturale, turistice, precum și a industriilor creative din Iași precum design, video, fotografie, arte vizuale, performing arts, publishing. Evenimentul a beneficiat de o finanțare din partea municipalității ieșene de 40 000 de lei, sumă alocată ca urmare a aprobării de către plenul Consiliului Local a calendarului de evenimente din luna iunie.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*