Iaşul are cel mai modern padoc din ţară

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/03/2014

Din această săptămână, la padocul construit la Tomeşti sunt găzduiţi 220 de câini comunitari. Capacitatea de cazare a animalelor fără stăpân va fi mărită în perioada următoare.

padoc Tomesti 003

Spaţiul destinat gestionării animalelor fără stăpân a intrat în funcţiune la începutul acestei săptămâni. Prin mutarea activităţii de la padocul din Miroslava la Tomeşti au fost cazaţi deja 220 de câini comunitari. Capacitatea de găzduire va fi mărită în perioada imediat următoare când vor fi montate alte 700 de cuşti. În totalitate, complexul de la Tomeşti va putea găzdui aproximativ 1.000 de câini şi va avea spaţii speciale şi pentru alte specii de animale care intră în categoriile gestionate de municipalitatea ieşeană.

„Am mutat în totalitate activitatea de găzduire a câinilor comunitari la Tomeşti, în noul padoc construit. La Miroslava funcţionam în spaţii închiriate, în foste grajduri. Avem acum un padoc ce oferă toate condiţiile necesare găzdurii animalelor, un spaţiu proiectat special pentru această activitate. Avem aici de asemenea, un corp special pentru tratamente şi sterilizare şi posibilitatea cazării şi altor specii de animale”, a declarat viceprimarul Mihai Chirica.

Noul padoc este administrat de Salubris care se ocupă cu activitatea de strângere a câinilor vagabonzi, tratamentul şi sterilizarea animalelor. Investiţia, suportată în totalitate de la bugetul local, s-a ridicat la aproximativ 2 milioane lei.

padoc Tomesti 013

Ieşenii, sprijiniţi să adopte
Iubitorii de animale pot adopta de la padocul Tomeşti câini comunitari asumându-şi responsabilitatea îngrijirii lor. De altfel, situaţia adopţiilor va fi revizuită în legislaţia locală printr-un nou regulament ce vizează gestiunea animalelor comunitare. În fiecare zi lucrătoare, între orele 10 şi 18, ieşenii care doresc să ia acasă un câine pot vizita padocul de la Tomeşti, unde pot afla şi procedura completă de adopţie.

Primăria a pregătit o documentaţie actualizată cu modificările legislative pentru regulamentul de gestionare a animalelor fără stăpân. Noua formă a regulamentului va fi publicată pe site-ul instituţiei pentru consultare publică, urmând să fie ulterior supusă aprobării Consiliului Local.

În municipiul Iaşi este estimată prezenţa a aproximativ 10.000 de câini comunitari, eforturile de a reduce numărul acestora fiind limitat de afluxul de câini din comunele limitrofe oraşului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*