Iaşul a comemorat victoria Revoluţiei române

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/12/2010

Miercuri, 22 decembrie, primarul Gheorghe Nichita, împreună cu celelalte oficialităţi locale, a comemorat „Ziua Victoriei Revoluţiei”.

Manifestările au avut loc pe esplanada din faţa Palatului Culturii, la monumentul “Crucea Eroilor Neamului”. Ceremonialul a fost deschis cu discursurile celor prezenţi, fiind urmat de o depunere de coroane şi un serviciu religios oficiat de către Înalt Prea Sfinţia Sa Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.

Revoluţia din noi înşine

“Este un eveniment care ne reaminteşte, an de an, de cele mai nobile trăsături umane: credinţa în Dumnezeu, curajul şi onoarea. Astfel înarmaţi, revoluţionarii români au reuşit să deschidă larg porţile libertăţii. Din păcate, mulţi dintre ei au căzut răpuşi de gloanţele dictaturii comuniste. Însă oamenii mor cu adevărat numai atunci când sunt uitaţi, dar când îi pomenim şi îi iubim ei rămân vii în sufletele noastre. Astfel, cei răpuşi de gloanţele dictaturii comuniste în Decembrie 1989 vor trăi veşnic în lumina recunoştinţei noastre”, a arătat primarul Gheorghe Nichita în discursul său. “Viaţa noastră nu e foarte diferită de cea dinaintea Revoluţiei. Se trăieşte tot mai prost, România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, iar cel mai rău lucru care ni se întâmplă e că nu suntem respectaţi ca oameni de o guvernare incompetentă. Trebuie să ne unim şi să luptăm pentru a ne recâştiga demnitatea, încrederea, onoarea, entuziasmul. Aceasta este Revoluţia care trebuie să aibă loc în noi înşine, aceasta este calea prin care vom putea cinsti, cu adevărat, jertfa eroilor din Decembrie 1989 !” a mai subliniat primarul Gheorghe Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*