În Iaşi vor fi amenajate cinci puncte de prim ajutor pre – medical

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/08/2017

În şedinţa ordinară a Consiliului Local al Municipiului Iaşi din data de 28 iulie 2017, a fost adoptat proiectul de hotărâre privind înfiinţarea a 5 puncte de prim ajutor pre-medical în cartierele intens populate din Iaşi: Alexandru cel Bun, Podu Roş, Tătăraşi – Oancea, Nicolina şi Păcurari.

Aceste puncte de prim ajutor vor fi construite şi utilate de către Asociaţia Ambulanţa Life prin Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi şi vor fi racordate la utilităţi de către Primăria Muncipiului Iaşi. Costurile privind utilităţile vor fi suportate de Primăria Municipiului Iaşi, iar costurile de funcţionare vor fi asigurate de către Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi.

În primă fază, punctele de prim-ajutor vor fi funcţionale în momentul în care se emite cod galben, portocaliu sau roşu de caniculă sau ger, în timpul informărilor publice derulate de către Serviciul Voluntar de Ambulanţă Iaşi individual sau în colaborare cu alte instituţii medicale, de situaţii de urgenţă şi de ordine publică. Reprezentanţii asociaţiei care a iniţiat acest proiect preconizează ca, în anul 2019, aceste puncte să funcţioneze în regim permanent, cu personal medical instruit în acordarea primului ajutor pentru a acoperi mai bine solicitările ce vin din partea populaţiei. Termenul limită de implementare a proiectului este 1 decembrie 2018.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*