IAȘI – Valorificarea patrimoniului cultural local ieșean printr-un proiect EEA Grants

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/10/2016
 Facultatea de Geografie și Geologie, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași anunță desfășurarea unui proiect ce vizează îmbunătățirea experienței vizitatorului în Iași prin realizarea unor trasee tematice urbane. Acest proiect se va desfășura pe o perioadă de 3 luni (octombrie 2016-ianuarie 2017) și va fi finanțat prin Programul EEA Grants, fiind desfășurat în colaborare cu Volda University College, din Norvegia. La baza proiectului se află inițiativa celor trei organizatori – Lect. Dr. Mihai Bulai, Cercetător Dr. Lucian Roșu, Asistent de Cercetare Drd. Alexandra Cehan – de a pune în valoare resursele turistice ale Iașului și de a oferi vizitatorilor o perspectivă mai amplă.
2-iasi-palatul-culturii-foto-mihai-bulai
            Cu o pronunțată componentă educativă, scopul proiectului este acela de a aduce împreună specialiști din domeniul turismului în vederea realizării de trasee turistice tematice, muncă ce va presupune constituirea efectivă a acestora, stabilirea și scoaterea în evidență a elementelor de unicitate ale Iașului și, nu în ultimul rând, marcarea în teren a acestora. Persoanele implicate vor proveni din mediul academic, din rândul instituțiilor publice și private din domeniul turismului, a liber profesioniștilor din turism (ghizi de turism) și, nu în ultimul rând, din rândul studenților Facultății de Geografie și Geologie, care vor fi formați spre a deveni viitori ghizi de turism și ambasadori ai Iașului.
4-alesund-norvegia-foto-visit-norway-official
            Rolul colaborării cu partenerii din Norvegia este acela de preluare a cunoștințelor și practicilor norvegiene în ce privește promovarea patrimoniului cultural urban și valorificarea acestuia în scopuri turistice. Această colaborare, care va aduce beneficii pentru ambele părți prin transferul reciproc de informație, se va desfășura sub forma unui workshop la Iași, a unui seminar la Volda și Alesund în Norvegia dar și sub forma de întâlniri organizatorice, focus groups și aplicații de teren la Iași. 
            Traseele turistice rezultate în urma proiectului și materialele de semnalizare și informare a elementelor de interes turistic din Iași sunt destinate deopotrivă turiștilor, cât și localnicilor, dorindu-se conștientizarea lor în ce privește valoarea patrimoniului local ieșean și implicit creșterea nivelului de apreciere a acestuia și a experienței globale a vizitatorului.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*