“Iași, capitala care unește!” – Programul manifestărilor de 1 Decembrie de la Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 23/11/2016

Primarul Mihai Chirica a anunțat programul manifestărilor care vor avea loc la Iași pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Ziua Unirii

Față de anii trecuți, anul acesta vor avea loc mai multe evenimente, inclusiv cele prin care să se marcheze faptul că în 1916 Iașul a devenit capitală a României. Toate manifestările se vor organiza sub sloganul „Iași, capitala care unește!”. „Față de anii anteriori, pe 1 decembrie vom aprinde și iluminatul pentru Sărbătorile de Iarnă pe zona centrală, adică bulevardul Independenței – strada Elena Doamna – bulevardul Anastasie Panu – bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt – strada Arcu – strada Gavriil Muzicescu”, a declarat edilul Iaşului.

Programul manifestărilor de Ziua Națională a României

Ceremonia din Piața Unirii va începe la ora 10.00, cu un concert de muzică populară cu artiști ieșeni. De la ora 11.00 vor avea loc un Te Deum, discursurile oficialităților, depunerea de coroane, parada militară, iar apoi din nou un concert de muzică populară cu artişti din România, dar și din Republica Moldova și Ucraina. În jurul orei 12.00 va fi masa tradițională, la care vom avea 5.000 de porții. La ora 17.00 vor începe manifestările pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, cu aprinderea iluminatului pentru Sărbătorile de Iarnă. Sunt aşteptaţi toți copiii, de toate vârstele, pentru că autorităţile au pregătit și câteva momente speciale pentru ei. Cu această ocazie va fi deschis și Târgul de Crăciun de pe pietonal, precum și Orășelul Copiilor. La ora 17.30 va fi arborat drapelul național pe turnul Palatului Culturii, în prezența militarilor ieșeni cu torțe și a fanfarei militare. “De la ora 18.00, la Primărie va avea loc recepția de Ziua Națională a României. Atunci vom acorda, pentru prima dată, distincţia «Premiul Marii Uniri», distincție care va fi acordată de fiecare dată de Ziua Națională. Vom acorda și titlul de Cetățean de Onoare unei personalități ieșene. În cadrul recepției vom organiza și o lansare de carte, «Iași – capitala rezistenței până la capăt», în prezența autorului, profesorul Ion Agrigoroaiei”, a declarat Mihai Chirica. Edilul a mai anunțat că pe 6 decembrie va fi deschis Târgul de Crăciun din Piața Unirii, cu această ocazie urmând a fi amenajată pentru Sărbători și acea zonă.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*