Hotărâre în CL: bilete şi abonamente cu preţ redus pentru elevi şi studenţi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 31/03/2016

Joi, 31 martie, a avut o loc o nouă şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Iaşi. Pe ordinea de zi au figurat 44 de proiecte de Hotărâre, consilierii luând decizia ca unul dintre acestea să fie amânat. Cele mai dezbătute proiecte au fost cele privind susţinerea de către Consiliul Local al Municipiului Iaşi a biletelor şi abonamentelor cu reducere, pentru elevi şi studenţi, respectiv a abonamentului de tip studenţesc, pentru transportul public local prin curse regulate.

Sedinta CL martie 2016

 

După lungi dezbateri ale consilierilor şi după luări de cuvânt ale reprezentanţilor organizaţiilor studenţeşti, propunerea Executivului a fost aprobată. „Nu mă aşteptam să treacă neobservate aceste proiecte de hotărâre, dar consider că, în momentul de faţă, ieşenii nu sunt interesaţi de culoarea politică a unuia sau a altuia. Cred că dezamăgirea care s-a produs pe parcursul celor 26 de ani este peste culoarea partidelor pe care le reprezentăm noi astăzi. Cele două propuneri sunt realizate cu scopul de a aduce oraşul într-o stare de normalitate, într-adevăr, într-un moment care se suprapune oarecum cu alegerile locale. Nu e nimeni de vină, nici Primăria şi nici studenţii nu au programat alegerile în luna iunie. Ultimele două luni ale mandatului acestui Consiliu Local ar trebui să fie o perioadă în care să ne vedem de grija faţă de comunitate şi să nu politizăm chiar orice act pe care îl vom face de acum încolo. Iubim mediul academic, dar, din păcate, nu ştim să ne aplecăm cu toţii cu demnitate asupra problemelor sale. Aceste proiecte trebuiau aprobate încă de la apariţia Legii Educaţiei, în 2011. Alături de reprezentanţii studenţilor am reuşit să reparăm nişte nedreptăţi care s-au perpetuat de-a lungul timpului”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Consilierii locali au constatat încetarea de drept a mandatului de consilier local al lui Ficu Anghel, acesta dându-şi demisia la începutul lunii martie. Şi proiectul privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de reabilitare a străzii Gheorghe Asachi şi bulevardului Dimitrie Cantemir a fost aprobat. Lucrările pe strada Gheorghe Asachi, care vor fi efectuate pe o lungime de 291 de metri, au o valoare estimată de 810.289 de lei şi o durată de realizare de 4 luni. Lucrările pe Bulevardul Cantemir ar urma să dureze 6 luni. În acest caz, valoarea estimată a lucrărilor pe cei 630 de metri este de 3.150.238 de lei. În cadrul aceleeaşi şedinţe a fost aprobat şi proiectul de Hotărâre privind aprobarea  indicatorilor tehnico-economici pentru reparaţiile capitale la etajele 3, 4 şi 5 ale tronsonului D din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare. Valoarea totală a lucrărilor este de 2.054.000 de lei, durata de realizare a lucrărilor fiind estimată la 24 de luni.

 

Comments

comments

Categoria: Consiliul Local

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*