Horaţiu Mălăele participă la un eveniment caritabil în Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 02/05/2011

Vineri, 20 mai 2011, ora 19:00, va avea loc, la Teatrul Luceafărul din Iaşi, evenimentul cultural-artistic, organizat în scop caritabil, “…Merit să văd”. Acest eveniment este organizat de echipa Focus, 18 masteranzi la Marketing şi Comunicare în Afaceri, Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea “Al. I. Cuza” Iaşi în parteneriat cu Asociaţia Rotaract Iaşi 2000 şi cu sprijinul unor sponsori. Invitatul de onoare al echipei Focus este renumitul actor Horaţiu Mălăele, care va susţine un spectacol, în scopul ajutării unei fetiţe cu grave probleme de vedere.

Evenimentul “…Merit să văd!” constă preponderent într-o susţinere scenică a recitalului “Sunt un orb” de către Horaţiu Mălăele, recital compus dintr-o pleiadă de poezii. Horaţiu Mălăele vorbeşte despre dragoste picturală, de mamă, prin versurile lui Nichita Stănescu, Teodor Paca, George Topârceanu, Emil Brumaru, Mircea Micu, George Tarnea, Geo Dumitrescu, Nazim Hicmet, Adrian Păunescu.

În cadrul evenimentului se înscriu încă două momente artistice. Primul moment va fi coordonat de Prof. Ligia Delia Grozdan de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi, Departament Teatru şi este susţinut de studenţi de la UAGE şi dansatori de la ACADEMIA SHOW (îndrumători Prof. L.D. Grozdan şi Prof. Cosmina Paraschiv). Al doilea moment va fi susţinut de copiii de la Palatul Copiilor din Iaşi, sub îndrumarea Prof. Anca Apetroaie.

Sub sloganul cu acelaşi nume “…Merit să văd!”, echipa Focus îsi propune să colecteze fondurile necesare, în valoare de aproximativ 2000 de Euro, în scopul realizării unei operaţii oftamologice la Cluj, pentru Ana Maria Tudorache, o fetiţă de 12 ani, care se confruntă cu probleme grave de vedere. Ana Maria s-a născut cu pleoapele lipite, suportând, până la momentul prezent, 3 intervenţii chirurugicale axate pe tăierea din pleoape, în urma cărora i-a fost redată vederea într-o foarte mică măsură. Fetiţa este orfană de tată şi locuieşte împreună cu mama ei, ambele supravieţuind dintr-un singur venit, alocaţia copilului. Echipa Focus o sprijină pe Ana Maria, asigurând ca banii proveniţi din vânzarea biletelor şi din donaţiile ulterioare vor fi folosiţi pentru a acoperi costul operaţiei oftamologice.

Biletele se pot procura de la biroul de informaţii din Centrul Comercial Carrefour Felicia, de la membrii echipei Focus sau în seara evenimentului, de la intrarea în Teatrul Luceafărul.

Pentru donaţii şi informaţii suplimentare, puteţi accesa site-ul www.meritsavad.ro sau pagina de Facebook a evenimentului – Merit să văd.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*