Hangariada, artă şi zbor la înălţime!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/05/2018

Week-end-ul 25 – 28 mai 2018 oferă ieșenilor posibilitatea de a-și petrece timpul liber în compania avioanelor și a artei moderne. Festivalul de Artă și Zbor Hangariada 2018 începe vineri și organizatorii promit că se va zbura mult, atmosfera va fi întreținută de artiști ce ies din tipare, creând un vibe fresh și autentic.

În cele 4 zile de Hangariada vor avea loc evenimente în cele 20 de zone artistice și sportive amenajate pe Aerodromul „Alexandru Matei” din Iași: zboruri cu avionul sau parașuta, airshow-uri, petreceri, spectacole de muzică sau teatru, diverse ateliere artistice sau Hangaru’ Tech.

Cel mai așteptat moment al Hangariadei, show-ul aviatic, va debuta sâmbătă, 26 mai, iar organizatorii anunță că publicul îi va putea urmări pe cerul Hangariadei pe senzaționalii acrobați de la Hawks Of Romania, echipa mult premiată a României la parașutism – Blue Wings Romania, precum și pe talentații planoriști de la White Wings.

Tot în cadrul Festivalului Hangariada 2018, programul de zbor susţinut de Aeroclubul României va include zboruri cu aeronave ultrauşoare motorizate și salturi cu paraşuta de la 3000 de metri.

De asemenea, organizatorii își invită publicul să danseze la o petrecere care iese din tipare, în hangarul de pe aerodrom, alături de Rammon Berlin, K-lu, Socez, SPZ și Ionuț Cernimic aka E.won. Aviation Party va fi animată de super beat-uri, video mapping by Cozlac Andrei, piloți și stewardese! Petrecerea are loc vineri, 25 mai, de la ora 20.00, iar intrarea este liberă.

De altfel, pe toată perioada, accesul publicului este gratuit la toate evenimentele incluse în program.

Hangariada 2018 este un eveniment inclus în Festivalul Internațional al Educației 2018.

Festivalul Internațional al Educației, proiect cultural-educativ al Primăriei Municipiului Iași, cuprinde la fiecare ediție un mix de evenimente diverse: muzică, expoziții, carte, film, operă, teatru, educație, cu adresabilitate către toate categoriile de public. Acestea sunt fie evenimente individuale, fie festivaluri de sine stătătoare care valorifică atât spațiile convenționale, cât și pe cele alternative, într-un mod cât mai creativ, inovativ și valoros.

În acest an manifestările principale au la bază un concept unitar, legat de CENTENAR: se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, astfel că FIE 2018 vă invită să descoperiți și să participați la peste 100 de evenimente culturale, istorice, științifice sau de entertainment, manifestări adresate tuturor ieșenilor, dar și turiștilor români și străini.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Primăria Municipiului Iași în cadrul Festivalului Internațional al Educației 2018 găsiți pe www.fieiasi.eu și www.facebook.com/festivaliasi.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*