Grădinița cu Program Prelungit nr.1 „Centenar”, un nou început

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/11/2018

Vineri, 16 noiembrie, a avut loc inaugurarea Grădiniței Centenar din Iași (din șos. Nicolina, nr. 46), un proiect de investiții aflat sub semnul Programului Centenar al Primăriei Municipiului Iași 2017 – 2020.

La eveniment au participat directorul grădiniței, Geta Bambu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Iași, prof. dr. Genoveva Farcaș, și primarul Mihai Chirica. Edilul a explicat că investiția municipalității a constat în construirea și dotarea unui corp nou de grădiniță la cele mai înalte standarde.

„Educația rămâne cea mai profitabilă investiție pe care o poate face o autoritate locală. Efectele modernizării acestei unități de învățământ inaugurată astăzi se vor vedea în anii care urmează. Educația are prioritate și va rămâne un reper foarte important în activitatea mea ca primar al municipiului Iași. Cred că bucuria cea mai mare este a părinților care nu aveau unde să-și ducă copiii. Având în vedere facilitățile acestei grădinițe, pot să le garantez acestora că educația va fi realizată în cele mai bune condiții. Mai rămâne de asigurat capitolul resurselor umane. Din bugetul local al municipiului, 14 milioane de lei sunt alocați pentru modernizarea sau refacerea spațiilor de învățământ. Avem în proiectare încă două grădinițe, de 140 de locuri în zona Bucium și de 270 de locuri în cartierul Dacia. De asemenea, vom transforma fostul magazin Mocheta în cea mai frumoasă grădiniță din cartierul Nicolina. Lucrările sunt în curs de contractare în cazul Creșele nr. 1 și 10, care au primit finanțare prin intermediul Programul Naţional de Dezvoltare Locală” , a declarat primarul Mihai Chirica.

Lucrările pentru modernizarea Grădiniței Centenar au fost executate de Conest SA, iar valoarea contractului a fost de 1,046 milioane lei, fără TVA (1,244 milioane lei, cu TVA) Clădirea are patru săli de clasă, cu o capacitate totală de 100 de locuri, sală de activități, spații administrative, grupuri sanitare, etc.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*