Gala „Zâmbet în Dar”, un eveniment pentru 120 de zâmbete

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2018

Organizația „Salvați Copiii Iași” organizează pe 15 noiembrie o nouă ediție a Galei „Zâmbet în Dar”, un eveniment al faptelor bune. Manifestarea are loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” și va aduce în premieră cea mai apreciată comedie a anului 2017 pe Broadway – „Cum să distrugi o piesă”, în regia lui George Dogaru. Evenimentul își propune să susțină copiii din cele trei centre educaționale ale organizației prin strângerea de fonduri necesare derulării serviciilor de dezvoltare a abilităților de viață, a serviciilor de consiliere psihologică și socială, precum și a serviciilor de tip „Școală de după Școală”.

„De 27 de ani, Salvați Copiii Iași și-a asumat ca prioritate accesul egal și nediscriminatoriu la educație  al tuturor copiilor din județul Iași, aflați în risc de abandon școlar și neparticipare școlară. Alături de oameni de bine, vom face un pas important pentru copiii de care avem grijă, pentru ca ei să poată merge la școală.  Împreună vom condimenta seara cu cel mai generos zâmbet transformat în fapte bune, pline de semnificații. Astfel, toate fondurile atrase în urma evenimentului vor asigura copiilor câte o masă caldă pe zi, rechizite, îmbrăcăminte, ajutor la teme, consiliere psihologică și socio-educațională. Gala din acest an aduce o comedie apreciată la nivel mondial care va bucura și va scoate din cotidian peste 500 de invitați și prieteni, care se vor alătura demersului nostru de a schimba în bine viețile copiilor aflați în risc de abandon școlar și excluziune socială. Stă în puterea noastră de a oferi fiecărui copil aflat în situații dezavantajate șansa de a avea acces la educație. Depinde de noi să schimbăm în bine viitorul unei societăți, deoarece un copil educat înseamnă un copil care este capabil să ia deciziile corecte la maturitate, să își asume responsabilități și să fie un membru de încredere al comunității. Vă invităm așadar, cu drag alături de noi, să facem un pas pentru un viitor mai bun pentru copii”, a declarat președintele „Salvați Copiii Iași”, av. Ioana Atasiei.

Potrivit ultimelor date furnizate de EUROSTAT pe anul 2017, abandonul școlar este cea mai gravă problemă pentru sistemul de învățământul actual. La acest capitol, România ocupă locul al treilea în Uniunea Europeană. 18,3% dintre copiii români ajung să abandoneze școala înainte de vreme. 2 din 10 copii renunță la școală, însumând anual peste 50000 de elevi. Conform Institutului Național de Statistică, în anul școlar 2015 – 2016, în județul Iași, 1021 de copii au abandonat învățământul primar și gimnazial, iar în anul școlar următor numărul a crescut la 1164 de copii care au fost nevoiți să renunțe la școală.

Gala „Zâmbet în Dar” va avea loc așadar pe 15 noiembrie, începând cu ora 17.00, iar maeștrii de ceremonii vor fi actorii din Trupa de Teatru și Improvizație „IDIOT”, prima trupă de improvizație teatrală din regiunea de Nord Est a României. Surpriza serii va fi piesa de teatru „Cum să distrugi o piesă”, comedia senzație în teatrul internațional jucată în peste 20 de țări. Spectacolul este produs de Wonder Theatre București și Grand Cinema @ More. Piesa este o combinație explozivă de teatru de comedie, pantomimă și improvizație, „accidentată” de efecte de scenă spectaculoase si foarte amuzante. Este un spectacol la care poți face un copil de 6-7 ani să înceapă să iubească teatrul. Din distribuția piesei de teatru fac parte unii dintre cei mai cunoscuți tineri actori de comedie și care au făcut parte din seriale de succes („Mondenii”, „Atletico Textila”, „Ai noștri”):  Ada Galeș, Andreea Samson, Ilona Brezoianu, Andreea Mateiu, Vlad Logigan, Cătălin Babliuc, Pavel Bârsan, Răzvan Oprea, Angel Popescu, Andrei Mateiu, Bogdan Cotleţ, Dan Rădulescu, Marin Grigore, Radu Micu, Adrian Anghel, Silviu Mircescu. Regia: George Dogaru.

Participanții la eveniment sunt invitați să se bucure de un cocktail și o licitație tăcută de experiențe și obiecte deosebite. Licitația va prezenta lucrări deosebite din lumea artistică. Vor fi lucrări unicat oferite de Felix Aftene, Leontin Păun, Valentina Druțu, Daniela Grapă, Sergiu Grapă, Smaranda Bostan, Alina Avram, lista completă fiind disponibilă pe site-ul: www.gala.zambetindar.ro/licitatii/.

Participarea la eveniment se face pe bază de invitație. Invitația reprezintă o donație care poate fi efectuată direct pe site  www.gala.zambetindar.ro sau la organizatori. De asemenea, noutățile legate de eveniment se pot afla și de pe pagina de Facebook www.facebook.com/events/326688654733539/  sau direct pe pagina:

https://www.facebook.com/SalvatiCopiiiIasi/.

 

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*