Gala Star of Hope – Gala Speranței

Publicat de Curierul de Iasi la data de 17/12/2018

Artiștii Laura Bretan, Costel Busuioc și Per-Erk Hallin (fost pianist în trupa lui Elvis Presley) au cântat joi, 13 decembrie, în cadrul „Galei Star of Hope”. Evenimentul a avut loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”, acesta fiind organizat de Fundația Star of Hope, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași, Camera de Comerț și Industrie Iași și TVR Iași. La manifestare a fost prezent și primarul Mihai Chirica.

„Astfel de evenimente ne amintesc de ce este nevoie să te implici, indiferent dacă este vorba de autoritățile publice locale, de ONG-uri sau de simpli cetățeni. Nu ai cum să rămâi indiferent față de nevoile acestor copii, așa că pui mult suflet.  Este imperativ să protejăm drepturile și libertățile persoanelor cu nevoi speciale, întrucât reprezintă un segment important al populației. Speranța lor stă în mâinile noastre, iar noi trebuie să ne ridicăm la nivelul așteptărilor lor. Fiecare gest al nostru, al tuturor, oricât de mic ar fi, înseamnă foarte mult pentru acești copii. De obicei, reprezentanții administrației publice se rezumă la o atitudine formală, însă trebuie să renunțăm la această postură rigidă și să ne dăruim sufletul cu adevărat acestei cauze. Voi, copiii și părinții sunteți adevărate modele pentru societate, pentru că aveți puterea să luptați în fiecare zi”, a transmis primarul Mihai Chirica.

 

 

În cele cinci  Centre de Terapie Recuperatorie ale Fundației Star of Hope Romania sunt 254 de copii cu dizabilități și aproape 500 de părinți.

Conform raportului publicat de către Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Dizabilităţi din cadrul Ministerului Muncii şi Justiției Sociale, pe 31 martie 2018, în România erau înregistrate 63.217 persoane cu dizabilități. În județul Iași, conform aceluiași raport, sunt 27.000 de persoane cu diverse dizabillități, dintre care peste 3.000 sunt copii.

În 2018, în programul Centrului de Terapie și Consiliere Star of Hope Iași au fost înscriși 90 de copii cu dizabilități, fiind vorba de cazuri sociale (50% din mediul rural), de copii cu sindrom Down, cu autism sau cu diverse alte dizabilități.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*