Gală pentru sportul ieşean

Publicat de Curierul de Iasi la data de 27/01/2011

Cei mai importanţi sportivi ieşeni au fost premiaţi de primărie pe 23 ianuarie, în preajma celebrării a 152 de ani de la Unirea Principatelor. Municipalitatea a recompensat peste 100 de sportivi, de la juniori până la veterani.

Palatul Roznovanu a fost închinat pentru o zio sportului ieşean. Primăria Municipiului Iaşi a ales să recompenseze performanţele sportive în preajma sărbătoririi a 152 de ani de la Unirea Principatelor, moment istoric în care Iaşul a avut un rol primordial. În Sala Mare a Primăriei s-a adunat elita sportului ieşean, edilul Gheorghe Nichita acordând premii cluburilor sportive şi antrenorilor care s-au remarcat la Iaşi. Pentru prima dată, municipalitatea a premiat nu doar performanţele anului trecut ci a amintit prin distincţii şi de sportivii care au adus faima Iaşului în decursul timpului.

„Excelenţa în sport înseamnă ani şi ani de muncă, ani şi ani de vise, eforturi care nu se traduc numai în performanţa unui an. De aceea, am luat decizia de a premia în acest an, în premieră sportivii remarcabili ai Iaşului, sportivii care au adus premii importante şi care s-au realizat aici. Premiem de la juniori până la veterani pentru a demonstra că Iaşul iubeşte sportul aşa cum iubeşte cultura”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Premiile speciale ale Galei Excelenţei în Sport au revenit scrimerilor ieşeni, care înregistrează o adevărată tradiţie a performanţelor. Tiberiu Dolniceanu, cel mai nou campion mondial pe care l-a dat Iaşul a primit distincţia cea mai importantă şi un premiu de 3 mii lei. Primarul Gheorghe Nichita a recompensat şi activitatea antrenorului emerit Iulian Biţucă, care a creat din şcoala de scrimă de la Iaşi una din cele mai importante ale ţării. De asemenea, pe scena Galei a urcat şi Dan Irmiciuc, scrimerul ieşean care a cucerit în 1976 medalia de bronz a Olimpiadei de la Montreal. Alături de campionii sabiei, premiile excelenţei în sport au revenit tuturor ramurilor de sport unde Iaşul s-a remarcat prin titluri naţionale sau internaţionale. De asemenea au fost recompensaţi şefii cluburilor sportive din Iaşi.

„ La sfârşitul anului trecut, Ministerul Educaţiei a încheiat bilanţul sportiv şi, ca de obicei Politehnica din Iaşi a ocupat unul din primele locuri. Suntem clubul cu cei mai mulţi sportivi legitimaţi, 450 şi avem 8 echipe în prima ligă. Suntem singurul club care nu are sponsori şi reuşeşte să aibă rezultate doar cu sprijinul Fundaţiei Sportului Ieşean”, a declarat Leonid Antohi, preşedintele clubului Politehnica, cea mai importantă grupare sportivă din municipiu.

Primarul Gheorghe Nichita a premiat sportivii, dar în cadrul galei a fost şi unul din premianţi. Leonida Antohi a înmânat edilului o distincţie specială din partea Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului care apreciază astfel sprijinirea sportului de către autorităţile locale.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*