Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany organizează cea mai mare acțiune stradală de strângere de fonduri din Iaşi

Publicat de Curierul de Iasi la data de 13/12/2011

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany dă startul acţiunii Inimă Bună, cea mai mare activitate stradală de strângere de fonduri,  şi nu numai, din zona ieşeană. Aceasta se va desfăşura în perioada 14-16 decembrie 2011 ;i face parte din campania „Colorează un destin!”.

Timp de trei zile, aproape 100 de voluntari Inimă Bună vor împânzi oraşul pentru a invita cetăţenii la un exerciţiu de generozitate, dar şi pentru a-i informa cu privire la problematica copiilor cu dizabilităţi, care au nevoie de un centru de recuperare. Voluntarii sunt studenţi ai Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi şi au fost recrutaţi special pentru această campanie din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social- Politice, Specializarea Asistenţă Socială. Alături de donaţiile pe care ieşenii le pot face la nivel stradal, pe toată perioada lunii decembrie vor exista urne special amenajate în marile centre comerciale pentru ca vizitatorii acestora să se poată alătura scopului campaniei.

Inimă Bună este o acţiune organizată de Fundaţia Servciilor Sociale Bethany timp de 21 ani în comunitatea timişoreană. Proiectul vizează dezvoltarea atitudinii civice şi îmbunătăţirea nivelului de responsabilitate socială a membrilor comunităţii, prin acţiuni de sensibilizare cu privire la copiii şi familiile aflate în dificultate. Anul aceasta, în cadrul campaniei “Colorează un destin” Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany – biroul zonal Iaşi aduce tradiţia acestui eveniment şi în mijlocul comunităţii ieşene.

Campania „Colorează un destin!” se desfăşoară în perioada 1 noiembrie 2011 – 30 aprilie 2012 şi se adresează, prin evenimentele şi acţiunile variate pe care le implică, tuturor ieşenilor, indiferent de vârstă şi de statut social. Iniţiativa a plecat de la o nevoie stringentă identificată de Fundaţia Bethany în judeţul Iaşi şi anume nevoia de servicii specializate de recuperare pentru copii şi tineri cu deficienţe. În ultimii ani, foarte mulţi părinţi au adresat Fundaţiei Bethany cereri pentru servicii de kinetoterapie, logopedie şi alte servicii de recuperare pentru copiii lor cu deficienţe, deoarece serviciile deja existente nu mai fac faţă numărului tot mai mare de solicitări.

Din dorinţa de a-i ajuta pe aceşti părinţi, s-a conturat ideea campaniei „Colorează un destin”, un efort ce se doreşte a fi comun şi îşi propune să adune fondurile necesare dotării şi funcţionării unui centru de recuperare pentru copii şi tineri cu deficienţe neuro-motorii din judeţul Iaşi.

Despre Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany

Fundaţia Serviciilor Sociale Bethany este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit care urmăreşte îmbunătăţirea vieţii persoanelor dezavantajate, în special a copiilor şi a familiilor, oferind servicii sociale şi promovând practici profesioniste în asistenţa socială.

Cu 16 ani de activitate în România, programele noastre vizează în special prevenirea separării copilului de familia biologică, promovarea unor practici profesioniste în lucrul cu copiii cu nevoi speciale sau care provin din medii dezavantajate (centre de plasament, centre de reeducare sau penitenciare, familii defavorizate), şi nu în ultimul rând  promovarea voluntariatului ca modalitate de implicare în viaţa comunităţii.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*