Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană a fost dizolvată

Publicat de Curierul de Iasi la data de 01/11/2017

Fundaţia Iaşi – Capitală Culturală Europeană a ajuns la final de drum. Întruniţi pe 31 octombrie în şedinţă ordinară, consilierii locali au hotărât dizolvarea fundaţiei, în baza constatării faptului că scopul pentru care a fost constituită nu mai poate fi îndeplinit. În plus, la momentul actual, fundaţia nu mai desfăşoară niciun fel de activitate, neavând nici angajaţi.

În 30 aprilie 2013, Consiliul Local Iaşi adopta proiectul de hotărâre privind constituirea Fundaţiei Iaşi – Capitală Culturală Europeană, cu scopul principal de a promova identitatea culturală a Municipiului Iaşi în străinătate şi în interiorul graniţelor, având ca ţintă obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. În decembrie 2015, candidatura Iaşului la acest titlu a fost respinsă, competiţia fiind câştigată de municipiul Timişoara.

În urma hotărârii adoptate de aleşii locali, Consiliul Director al fundaţiei va desemna un lichidator în vederea efectuării operaţiunilor de lichidare, stabilind totodată şi destinaţia bunurilor rezultate în urma acestui demers.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*