Fundaţia Caritatea cere despăgubiri Consiliului Local Municipal

Publicat de Curierul de Iasi la data de 04/11/2010

Reprezentanţii Fundaţiei cer 10.000 lei pentru fiecare zi de întârziere pentru neaplicarea deciziei instanţei privind retrocedarea imobilului în care funcţionează Căminul de bătrâni „Sf. Constantin şi Elena”.  Proiectul de Hotărâre pentru punerea în posesie a fost dezbătut şi respins de Consiliul Local de două ori.

Printr-o adresă trimisă executivului municipalităţii, Fundaţia Caritatea atenţionează Consiliul Local Municipal Iaşi că va cere despăgubiri în valoare de 10.000 lei pe zi în cazul în care nu va fi pusă în aplicare hotărârea judecătorească de retrocedare a imobilului în are funcţionează în prezent căminul de bătrâni „Sf. Constantin şi Elena”. „Pe 1 noiembrie am primit o adresă de la Fundaţia Caritatea prin care ne atenţiona că va cere daune pentru fiecare zi de întârziere pentru neaplicarea deciziei instanţei cu privire la retrocedarea imobilului în care funcţionează Căminul de bătrâni. Fiind vorba de o decizie a instanţei de judecată, suntem obligaţi să o punem în aplicare, altfel fiind nevoiţi să plătim daune către Fundaţia Caritatea”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Recent, Fundaţia Caritatea a câştigat în instanţă retrocedarea imobilului aflat pe str. Constantin nr. 1, municipalitatea ieşeană fiind astfel obligată să retrocedeze imobilul fundaţiei care reprezintă interesele comunităţii evreieşti din Iaşi. Conformându-se cererii instanţei, executivul Primăriei Municipiului Iaşi a propus plenului Consiliului Local Municipal în două rânduri un proiect de hotărâre care viza retrocedarea imobilului către Fundaţia Caritatea, căminul de bătrâni urmând a fi mutat într-o nouă locaţie, în zona Bucium. Mai mult decât atât, reprezentanţii Fundaţiei evreieşti au dat asigurări municipalităţii că bătrânii din cămin vor putea fi mutaţi în Bucium numai în momentul în care noul complex din Bucium va fi finalizat. „De fiecare dată când am propus plenului Consiliului Local Municipal, ne-am împiedicat de rigiditatea unor consilieri locali care nu au înţeles demersul obligatoriu pe care ni-l impune instanţa pentru a retroceda respectivul imobil. Cei de la Fundaţia Caritatea sunt îndreptăţiţi să ceară aceste daune, din momentul în care instanţa le-a dat dreptate. Normal ar fi ca suma respectivă cerută de Fundaţie să fie plătită de acei consilieri care au refuzat, în două rânduri, să voteze pentru retrocedarea imobilului. Consider că fondurile municipalităţii, banii ieşenilor la urma urmei, trebuie cheltuiţi în folosul Iaşului”, a afirmat primarul Nichita.

În aceeaşi ordine de idei, edilul-şef a anuţat că va notifica grupul consilierilor PD-L din cadrul Consiliului Local Municipal cu privire la adresa trimisă de reprezentanţii Fundaţiei. „Îi voi notifica pe consilierii care au votat împotrivă cu privire la adresa trimisă de cei de la Caritatea. Voi face toate diligenţele necesare, inclusiv cu o convocare de şedinţă extraordinară, pentru ca municipalitatea să nu plătească niciun ban din buget pentru daunele cerute de Fundaţie. Acei consilieri trebuie să înţeleagă că decizia instanţei este suverană intereselor proprii şi orgoliilor personale”, a subliniat primarul Nichita.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*