Fundaţia Bethany va oferi servicii gratuite de consiliere și terapie pentru tinerii cu dizabilități

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/08/2016

Câteva zeci de tineri cu dizabilități neuro-psiho-motorii vor beneficia, anual, de servicii integrate de terapie recuperatorie gratuită. Serviciile vor fi oferite de Fundația Serviciilor Sociale Bethany în parteneriat cu Școala Specială „Ion Holban” și Școala Specială „Vasile Pavelcu”, printr-un proiect finanțat de municipalitatea ieşeană. Astfel, 50 de tineri, cu vârste cuprinse între 2 – 25 ani, care au dizabilități neuro-psiho-motorii vor beneficia de servicii integrate de terapie recuperatorie: kinetoterapie, logopedie, asistență socială și terapie ocupațională. Aceştia se află în monitorizarea organizației și sunt înscriși în învățământul special de masă, la cele două şcoli speciale. Totodată, părinții sau aparținătorii acestora vor beneficia de informare și consiliere gratuită privind îngrijirea copilului cu dizabilități.

În plus, organizaţia va organiza în luna octombrie Conferința regională de promovare a serviciilor sociale și a modelelor de bună practică în domeniul dizabilității din Regiunea Nord-Est. Evenimentul, care va avea loc la Iaşi, va face o analiză obiectivă a serviciilor publice și private adresate persoanelor cu dizabilități. Serviciile sunt oferite în cadrul proiectului „Centru de consiliere și sprijin pentru copii și tineri cu dizabilități”, care va fi derulat pe o perioadă de 18 luni, mai precis până la sfârșitul anului 2017. Valoarea proiectului pentru anul 2016 este de 58.910 lei, din care contribuția Consiliului Local este în valoare de 51.970 lei, Fundația Serviciilor Sociale Bethany asigurând restul sumei.

Raportul pe anul 2015 al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iași arată că județul Iași este pe locul 3 la nivel naţional în ceea ce privește numărul persoanelor cu dizabilități, după județele București și Argeș. Conform aceleiaşi surse, anul trecut, din cei 3.294 de copii cu certicat de încadrare în grad de handicap doar 696 au beneficiat de servicii în centrele rezidențiale pentru copii cu dizabilități, iar din cei 2.668 de copii cu dizabilități neinstituționalizați doar 317 copii au fost beneficiari ai centrelor de îngrijire și recuperare.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*