Fotoreportaj în Fundaţie: constructorii au făcut noi amenajări pentru traficul rutier

Publicat de Curierul de Iasi la data de 29/08/2013

Lucrările de fluidizare a traficului rutier în Piaţa Eminescu sunt aproape gata. Au fost asfaltate căile de rulare ale tramvaielor şi cele de acces către şi dinspre strada Păcurari, fiind refăcute şi refugiile pentru călători din capătul străzii Musicescu.

piata eminescu (12)

Asfalt pentru sensul de coborâre, din Copou spre Păcurari (foto stânga)

Refugii pentru călători

Amenajarea Pieţei Eminescu pentru un trafic rutier cât mai apropiat de normalitate se apropie de finalizare. Au fost asfaltate căile de acces dinspre Copou către str. Păcurari, cât şi pe sensul de mers dinspre Păcurari spre Musicescu. Se va putea astfel circula de-a lungul pasajului, în zona Bibliotecii Centrale Universitare. S-au făcut asfaltări şi pe porţiunile dintre şinele tramvai ce urcă în Copou, iar noile refugii pentru călători din capătul străzii Musicescu sunt finalizate, fiindu-le deja montate grilajele de protecţie pentru călători.

piata eminescu (14)

Amenajări pentru accesul auto dinspre Păcurari spre Musicescu (foto stânga)

Acces direct Musicescu – Copou

Aşa cum sublinia primarul Gheorghe Nichita săptămâna trecută, se doreşte amenajarea unei bretele rutiere care să facă legătura directă între Musicescu şi Copou, pe linia de tramvai. „Ecartamentul şinelor de tramvai ne permite efectuarea acestei lucrări. Sigur, va fi mai dificil, dar ne trebuie şi această bretea, pentru că, altfel, cei care vin dinspre Musicescu spre Copou ar trebui să înconjoare foarte mult”, a explicat primarul Gheorghe Nichita.

piata eminescu (38)

Staţia de tramvai de la Râpa Galbenă e gata (foto stânga)

În paralel cu modificările de trafic, constructorii vor continua lucrările la pasajul subteran din Fundaţie a cărui finalizare a fost anunţată pentru sfârşitul anului.

Axa Păcurari – Bucşinescu

O cale de acces rapidă şi modernă de la intrarea în oraş, dinspre Păcurari prin Fundaţie, până în Bucşinescu. Acesta este rezultatul final al proiectului „Axa de Dezvoltare Est-Vest”, în valoare totală de 91 milioane lei, din care 72 de milioane sunt contribuţia nerambursabilă de la Uniunea Europeană. Pasajul subteran din Piaţa Eminescu reprezintă o piesă esenţială din acest ambiţios proiect, fiind singurul pasaj de acest gen din Iaşi. Pasajul va avea o lungime totală de 286 de metri, câte o bandă de circulaţie pe fiecare sens şi rampe de acces dinspre strada Păcurari şi bulevardul Independenţei. În cadrul aceluiaşi proiect au fost refăcute şos. Păcurari, strada Păcurari, bdul Independenţei, strada Elena Doamna.

Comments

comments

Categoria: diverse

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*