Forza ZU, un fenomen cât un oraş!

Publicat de Curierul de Iasi la data de 22/05/2018

Festivalul Internaţional al Educaţiei aduce la Iaşi Forza ZU, conceptul sub care va fi organizat cel mai mare concert din România. Pe 26 mai, de la ora 16.00, pe scena din Piaţa Palatului Culturii, nu mai puţin de 30 de artişti vor susţine un spectacol în care vor cânta 8 ore de hituri live.

Numele invitaţilor la super concertul Forza ZU au fost dezvăluite treptat, în emisiunea matinală realizată de Daniel Buzdugan şi Mihai Morar la Radio ZU. Astfel, vor veni la Iaşi cele mai tari trupe şi solişti din România: Carla’s Dreams, Delia, Irina Rimes, La Familia, The Motans, Antonia, Black List, Vanotek, Alina Eremia, Liviu Teodorescu, Raluka, Mira, Ioana Ignat, What’s Up, Smiley, Feli, Andra, Grasu XXL, Guess Who, Lidia Buble, Lora, Noaptea Târziu, Lino, Guz, Fly Project, Connect – R, Adda, Randi, Pindu, Iris, 3 Sud Est, Vescan, Jo.

Show-ul va fi transmis în direct la Radio ZU, pe Visual Radio (www.radiozu.ro) şi pe ZU TV.

Evenimente incluse în Forza ZU

Concertul Forza ZU reprezintă doar o parte din imensa surpriză pregătită ieşenilor de Radio ZU. Între 24 şi 27 mai, sub genericul „Distracţie de la A la ZU”, la Iaşi vor fi organizate numeroase evenimente din sfera filmului, gastronomiei, artei urbane, teatrului.

„ARTIZ”, Zona de artă urbană și design, realizată în parteneriat cu Art Safari, se va desfășura pe B-dul Ștefan cel Mare în zilele de joi, vineri, sambătă si duminică, de la 12:00 la 22:00.

„TEATRIS”, Zona de entertainment „populată” de trupe de teatru va fi localizată, de asemenea, pe B-dul Ștefan cel Mare. Vineri, 25 mai, între orele 18:00 și 21:00, vor avea loc reprezentații artistice cu trupa KAFI ORCHESTRA (Franta). Duminică, 27 mai, între orele 17:00 şi 21:00 vor avea loc reprezentații artistice cu trupa TAC O TAC (Franta).

„SPORTIS”, Zona de showcase a gimnaștilor români, va fi organizată în parteneriat cu Federaţia Română de Gimnastică în Piaţa Palatului, duminică 27 mai, începând cu ora 12:00 până la ora 19:00. SPORTIS este evenimentul care aduce publicului pasionat de mişcare sesiuni demonstrative de gimnastică, sesiuni interactive, prezentări ale gimnaştilor şi antrenorilor consacraţi.

În plus, Forza ZU 2018 vine anul acesta cu încă un concept puternic: „BUCATERIA”. Vorbim aici despre zona celor mai cool food trucks din România care vor fi amplasate în Grădina Palas Mall, în zilele de joi, vineri, sambătă si duminică, de la 12:00 – 22:00.

„Faci un “vals, vals, vals” cum ar zice Smiley printre cele mai cool truck-uri de #StreetFood și îți alegi ceva bun de mâncare, gătit după rețete adunate din toate colțurile lumii. Hit-urile în materie culinară sunt doar o parte dintre bucuriile de care ai parte în Grădina Ansamblului Palas. Aici vor mai fi concerte, proiecții de filme în fiecare seară și activități pentru copii”, promit organizatorii.

Intrarea este liberă pe toată durata evenimentului.

Restricții de circulație

În vederea organizării evenimentelor Forza ZU și FIE Sport Gym din zilele de sâmbătă, 26 mai, și, respectiv, duminică, 27 mai, parcarea din fața Palatului Culturii va fi eliberată până pe 29 mai, la ora 24.00. Totodată, circulația auto va fi închisă, funcție de necesități, între liniile de tramvai și str. Anastasie Panu între 21 mai, de la ora 24.00, până pe 28 mai, la ora 24.00.

Circulația tramvaielor pe str. Anastasie Panu și str. Palat va fi oprită între 25 mai, de la ora 18.00, până pe 27 mai, la ora 18.00. Circulația auto va fi închisă, funcție de necesități, pe str. Palat și str. Anastasie Panu în ziua de sâmbătă, 26 mai, între orele 16.00 și 24.00, și duminică, 27 mai, între orele 11.00 și 15.00.

Deciziile punctuale privind restricționarea circulației rutiere vor fi luate de Poliția Municipiului Iași – Biroul Rutier și Poliția Locală.

 

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*