Florin Cîntic îşi lansează “Portrete în cerneală de China” la Junimea Scriptor

Publicat de Curierul de Iasi la data de 06/03/2018

Editura Junimea şi revista Scriptor invită iubitorii de carte la ediţia de joi, 8 martie 2018, ora 17.00, care se va desfăşura la Librăria Academică „Orest Tafrali”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, a 97-a din seria întâlnirilor săptămânale dedicate autorilor junimişti şi celor mai recente titluri. Evenimentul de joi va consta în lansarea volumului „Portrete în cerneală de China”, de Florin Cîntic, parte a colecţiei Colocvialia.

„Portrete în cerneală de China este o culegere de acuarele literare, publicate în Ziarul de Iași de-a lungul ultimilor ani printre multe alte texte, despre prieteni. În alb și negru. Cunoscuți și necunoscuți. Scrise prin jocul hazardului la aniversări sau la momente triste, dar care, am realizat surprins, au toate acea vibrație interioară, acea stranie izbucnire dată de scrierea lor dintr-o răsuflare așa cum poate ar fi caligrafiat un artist oriental, în urmă cu mii de ani, cu pensula, un portret”, a declarat Florin Cîntic.

Volumul va fi prezentat de Codrin Liviu Cuţitaru.

Amfitrionii manifestării vor fi Simona Modreanu şi Lucian Vasiliu, secretariatul fiind asigurat de Cornelia Apetroaie şi Viorel Dumitraşcu.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*