Flashmob de promovare a Uniunii Europene

Publicat de Curierul de Iasi la data de 12/11/2018

Asociația EuroDEMOS  continuă să informeze ieșenii privind impactul politicii de coeziune a Uniunii Europene în Iași și avantajele pentru România ca stat membru al Uniunii Europene.

În cadrul acestei campanii publice, EuroDEMOS organizează activități de tip punct de informare în diferite zone din Municipiul Iași, locuitorii oraşului fiind informați astfel despre proiectele realizate în Iasi cu sprijinul financiar al Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională, Fondul de Coeziune și Fondul Social European.

Primele puncte de informare au fost amenajate sâmbătă și duminică, 10 și respectiv 11 noiembrie, în Parcul Voievozilor și în Piața Unirii.

Echipa EuroDEMOS a organizat și flashmoburi pentru a atrage atenția cetățenilor asupra punctelor de informare. Cei peste 50 de copii și tineri participanți au avut costumații special create pentru aceste evenimente, pelerine și ținute în culorile drapelului Uniunii Europene. Aceștia au defilat cu drapelele statelor membre UE și au împărțit baloane și calendare ieșenilor. Cetățenii au fost invitați să se informeze privind politica de coeziune și proiectele realizate în Iași cu fonduri europene. Participanții la activitate au primit materiale informative, iar opiniile lor au fost notate de promotori.

Activitățile de tip punct de informare sunt organizate în proiectul ”Cunoașterea politicilor de coeziune, factor de consolidare a identității europene”, proiect implementat de Asociația EuroDEMOS cu sprijinul financiar al Uniunii Europene.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*