Firmele de taximetrie, obligate să asigure și transportul persoanelor cu dizabilități

Publicat de Curierul de Iasi la data de 11/02/2019

Municipalitatea ieșeană continuă demersurile de accesibilizare a orașului pentru persoanele cu diferite dizabilități. În urma dezbaterii de marți, 5 februarie, cu tema „Iași – oraș accesibil tuturor”, dedicată identificării problemelor cu care se confruntă persoanele cu dizabilități sau cu deficiențe de auz / văz / vorbire, primarul Mihai Chirica a cerut operatorilor de transport persoane în regim de taxi să asigure cel puțin câte o mașină adaptată transportului persoanelor cu handicap și a dispozitivelor ajutătoare de mers.

Până vineri, 15 februarie, operatorii de taxi trebuie să transmită Primăriei Municipiului Iași câte dintre autoturismele autorizate pentru transport persoane în regim de taxi deținute au fost adaptate pentru transportul persoanelor cu handicap ce utilizează scaunul rulant.

Municipalitatea ieșeană amintește faptul că, în baza prevederilor art. 64 din Legea 448 / 2006 privind Protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, constituie discriminare refuzul conducătorului de taxi de a asigura transportul persoanei cu handicap și a dispozitivului de mers. Nerespectarea dispozițiilor legale menționate se sancționează contravențional cu amendă de la 10.000 la 20.000 de lei.

Comments

comments1 Comentariu

  1. huma claudiu ciprian

    Niste nesimtiti.Cand s-au refacut strazile din bani europeni s au tras multe semnale sa faca accesibile trotuarele pentru scaunele rulante.Muncitorii ne mai luau si in ras ca asa se fac si in europa Daca tot au fost bani de ce nu au facut de la bun inceput accesibile urcarea pe trotuarele.?
*