Finala locală a Concursului Național de lectură „Bătălia Cărţilor”, secțiunile copii și adolescenți

Publicat de Curierul de Iasi la data de 20/10/2017

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, începând cu ora 10.30, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași se va desfășura finala locală pentru secțiunile 11-13 ani și 14-18 ani a Concursului Național de lectură „Bătălia Cărţilor”.

Sub genericul Convinge-mă să citesc!, finaliștii își vor susţine cartea preferată printr-un mesaj convingător și vor răspunde întrebărilor adresate de juriu şi de ceilalţi concurenți. Participanții pot veni însoțiți de echipe susținătoare, echipe care vor avea rol participativ în derularea concursului: pot răspunde la maximum două întrebări la care finalistul lor nu a putut răspunde, punctele acumulate fiind acordate finalistului susținut și pot adresa maximum două întrebări finalistului concurent.

 

Concursul, demarat în luna martie a acestui an, a atras 117 elevi (67 pentru secțiunea 11-13 ani și 50 la secțiunea 14-18 ani), dar au reușit să se califice în finală un număr de 11 la secțiunea 11-13 ani și 6 la 14-18 ani. Participanții au avut la dispoziție 7 luni pentru a citi cele 10 cărți (lista de titluri fiind unică la nivel național), de întocmit fișe de lectură și de acordat calificative (de la 1 la 5) pentru fiecare carte. A fost declarat finalist participantul care a citit toate cele 10 cărți, a întocmit fișele și a completat carnetele de lectură aferente.

Juriul va fi condus de prof. univ. dr. Constantin Dram.

Cartea care va obţine cel mai mare punctaj (conform carnetelor de lectură) va deveni Cartea anului (câte una pentru fiecare secțiune).

Finaliştii care vor prezenta cel mai frumos şi argumentat cartea preferată şi vor răspunde cel mai bine la întrebări vor deveni Cititorii anului (un concurent pentru fiecare secțiune).

Se vor mai acorda premii pentru cea mai bună fișă de lectură a Cărții anului și pentru cel mai bun portofoliu de lectură.

Etapa națională a concursului va avea loc la Cluj.

Comments

comments

Categoria: cultura si culte

Nu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*