Final de lună plin de evenimente culturale

Publicat de Curierul de Iasi la data de 24/10/2014

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri”, Opera Naţională Română Iaşi şi Ateneul Tătăraşi le propun ieşenilor mai multe spectacole remarcabile.

teatru national (2)

„Acasă, în miezul verii”
Teatrul Naţional invită publicul duminică, 26 octombrie, la „Acasă, în miezul verii”. De Tracy Letts, spectacolul este o comedie neagră care are în prim-plan o familie disfuncţională din Oklahoma. Piesa, nerecomandată persoanelor sub 14 ani, a fost jucată de Steppenwolf  în 2007, dar şi pe Broadway, şi a câştigat Premiul Pulitzer şi cinci premii Tony în 2008, unul dintre ele pentru cea mai bună piesă. Filmul care a avut la bază acest text a avut două nominalizări la premiile Oscar (Merryl Streep pentru rolul lui Violet Weston şi Julia Roberts pentru rolul Barbarei Fordham), precum şi nominalizari la Bafta şi Globurile de aur. Piesa se joacă în Sala Mare a Teatrului pe 26 octombrie de la ora 19.00, preţul unui bilet variind între 16 şi 32 lei.

Tot la Naţional, piesa „Tinereţe fără bătrâneţe şi teatru fără de moarte” de Petru Ciubotaru este propusă pentru vizionare pe 26 octombrie, de la ora 18.00 în Sala Studio Teofil Vâlcu. Preţul unui bilet este de 22 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de reducere.

„Indiile galante”
Opera ieşeană aşteaptă doritorii, miercuri, 29 octombrie, de la ora 18.30, la „Indiile galante” de Jean-Philippe Rameau. Regia este asigurată de Andrei Şerban, dirijor fiind Gabriel Bebeşelea. Preţurile biletelor variază între 10 şi 60 lei în funcţie de locul din sală.

Regal al artei
Vineri, 24 octombrie, la Ateneul Tătăraşi are loc un eveniment deosebit prin încărcătura emoţională şi artistică: un omagiu adus poetului ieşean Dan Giosu, o seară în care poezia şi muzica se vor întâlni într-un regal al artei. Spectacolul memorial Dan Giosu începe de la 19.30, preţul unui bilet fiind de 30 lei.

Comments

commentsNu sunt comentarii

Comentati acest articol!
*